2024. április 19., péntek

Megállt az idő?

A múlt héten két egymást követő napon négyen haltak bele a közkórházban a koronavírus okozta fertőzés szövődményeibe, amiről a város hivatalos honlapja tudomást sem vesz. A vírusfertőzéshez kapcsolódó hírt legutóbb július 20-án tett közzé az önkormányzat hírközlő eszköze, azt, hogy bezárják a városi strandot és a szabadtéri medencét. Az oldalt legutóbb július 23-án frissítették, azóta vezető hír, hogy kivirágoztak az első levendulák!

(Illusztráció: pixabay.com)

(Illusztráció: pixabay.com)

Természetesen nem indokolatlan ennek a hírnek a megjelentetése, ugyanis a környéken, egy határon átívelő, a falun élő nőket segítő program keretében ültettek levendulát. Ettől viszont egy önkormányzat számára talán lényegesebb például a lakosság egészségvédelme, és ezer egyéb dolog. A levendulavirágzással mintha megállt volna az idő.

Nem csupán az önkormányzatban, hanem az általa alapított közvállalatokban is. A Prostor kommunális közvállalat legutóbb július 21-én közölt friss hírt. Arról számolt be, hogy Nemesmiliticsen javítják a járdát. Időközben a városban föl kellett bontani a két hónappal ezelőtt átadott körforgalom egy részét, meg befejezték a piactér térkövezését, de erről nem értesített a Prostor. A Čistoća kommunális közvállalat július 17-én adott magáról legutóbb hírt – amit a VRT-től vett át –, a Zelenilo közvállalat honlapja pedig jelenleg elérhetetlen.