2024. március 29., péntek

Mégsem megy csődbe az EXIT

A fesztivál szelleme most erősebb mint valaha

Az EXIT fesztivál csapata válaszolt azokra a híresztelésekre, melyek szerint az EXIT bajban van, mivel a The State of EXIT Novi Sad Kft. ellen csődeljárást indítottak.

A híresztelésekkel szemben a következő években is lesz EXIT fesztivál (Ótos András illusztrációja)

A híresztelésekkel szemben a következő években is lesz EXIT fesztivál (Ótos András illusztrációja)

Az EXIT Team szerint a vállalatnak semmi köze a fesztivál szervezőihez. Az EXIT fesztivál csapata szerint a The State of EXIT Kft.-nek már 6 éve blokkolva van a működése, ezt a vállalatot 2005-ben azért alapították, hogy kizárja működéséből Dušan Kovačevićet, a fesztivál alapítóját.

– Sajnos a szóban forgó vállalat tevékenysége 2012-ben majdnem az EXIT fesztivál félbeszakadásához vezetett, ekkor milliós adósságot halmozott fel az EXIT, mivel a zenei rendezvénynek nagyon kevés látogatója volt. Ekkor tért vissza Dušan Kovačević az EXIT-csapat élére, és sikerült visszanyernie a látogatók és a fellépők bizalmát. Ezután az EXIT több nemzetközi elismerésben részesült, és Európa leghíresebb zenei fesztiváljai közé sorolták – olvasható a Dnevnik napilapban.

Az EXIT csapat közleménye szerint a koronavírus-járvány óriási kihívások elé állította a fesztivál szervezőit, de ennek ellenére eltökéltebbek mint valaha, és azt ígérik, hogy jövőre újabb világhírű fellépőkkel és friss dátumokkal rukkolnak elő.