2024. április 23., kedd

Koronavírus-tesztelés magánúton

A szabadkai Demetra Lab 024 munkatársai terepen is elvégzik a vérvételt

A szabadkai Demetra Lab 024 magán egészségügyi laboratórium kedden Facebook-oldalán jelentette be, hogy az intézményben lehetőség van koronavírus-tesztek elvégzésére. A laboratóriumban a vérben lévő SARS COVID-19 antitestek számát mutatják ki a Roche diagnostic által készített tesztek segítségével.

A laboratórium bejegyzésében kitérnek arra is, hogy ez a módszer pontos és megbízható eredményeket ad, ellentétben a gyorstesztekkel, amelyek sok esetben pontatlanok és megbízhatatlanok. A teszt lehetőséget nyújt arra, hogy a tünetmentes, illetve az enyhe tüneteket produkáló fertőzöttek számáról is pontosabb adatokat szerezzenek, ami elősegítheti a járvány elleni küzdelmet, és tisztább képet nyújthat a kollektív immunitással kapcsolatban.

A Demetra laboratóriumban végzett tesztek eredményeit két nap múlva vehetik kézbe a páciensek.

Kérdésünkre a laboratórium munkatársa elmondta, hogy a tesztek ára 2200 dinár, és a pácienseknek nincs szükségük előzetes bejelentkezésre. Az érdeklődők munkaidőben 7 és 20 óra között személyesen jelentkezhetnek vérvételre. Emellett azt is megtudtuk, hogy a laboratórium munkatársai terepen is elvégzik a vérvételt. Ehhez előzetes időpont-egyeztetésre van szükség, azzal, hogy erre Szabadkán csak meghatározott napokon van lehetőség. Ezen szolgáltatás nem jár pluszköltségekkel a pácienseknek.

A laboratóriumba csak maszkkal, lázmérést és kézfertőtlenítést követően léphetnek be a páciensek.

A teszteléssel kapcsolatban bővebb információ a 024/41-00-543-as és a 064/10-01-318-as (Viber és WhatsApp) telefonszámokon, valamint személyesen a Petőfi Sándor utca hármas szám alatti laboratóriumban kapható.