2024. április 25., csütörtök
ÓBECSE

Ingyen meleg ételt kapnak az egészségügyi „frontharcosok”

Hétfőtől két héten át biztos kapnak meleg ebédet vagy vacsorát azok az egészségügyi dolgozók Óbecsén, akik az Egészségház mentőszolgálatában vagy a Covid-rendelőben teljesítenek nehéz körülmények között napi 12 órás műszakot. Az akciót az idén elmaradt Gasztrofeszt szervezői hívták életre egy óbecsei vállalkozás és egy helyi étterem támogatásának köszönhetően. Az egészségügyi dolgozók mindennap 15-20 adag ételt kapnak.

A mentősök boldogan vették át a friss, meleg ebédet (Fehér Rózsa felvétele)

A mentősök boldogan vették át a friss, meleg ebédet (Fehér Rózsa felvétele)

Jovanović Dániel, a Gasztrofeszt szervezője elmondta: a mostani akció a Totpromet vállalat és a Largos Étterem közreműködésével valósul meg, de további támogatók jelentkezését is várják.
– Elsősorban élelmiszer-alapanyagokra lenne szükségünk, de ha valaki pénzben tud támogatást felajánlani, azt is elfogadjuk. Arra is van lehetőség, hogy a hentesnél történt vásárlás alkalmával a vevő nekünk is befizet valamilyen húsipari termékre, amit mi később elhozunk az üzletből. A támogatók köréhez már a Rooster húsfeldolgozó is csatlakozott, és ha még többen lennénk, ez a támogatás jóval túlmutathatna az első két héten – mondta Jovanović Dániel.

A tegnap közzétett információk szerint Óbecse község területén a megelőző 48 óra alatt 3 páciens került kórházba koronavírus-fertőzés miatt, ezzel 12-re emelkedett a kórházi kezelésre szorulók száma. A betegség újabb hullámában a községben 59 személynek lett pozitív az óbecsei Covid-rendelőben elvégzett gyorstesztje.