2024. április 25., csütörtök
SPORTHÍREK

Đoković labdákat rendelt

TENISZ

Egyre valószínűbb – bár erről még nem nyilatkozott –, hogy Novak Đoković ott lesz a két New York-i tornán, és az US Openen megpróbálja megnyerni 18. nagyserlegét. A világelső ugyanis az amerikai szervezőktől rendelt azokból a labdákból, amilyenek majd New Yorkban használnak, és azokkal folytatja az itthoni edzéseket.

Ugyanakkor végleges, hogy Simona Halep nem játszik Palermoban. A román nem várta meg, hogy esetleg Olaszországban kéthetes karanténba kerüljön, inkább lemondta az utazást, a szervezők pedig most a ranglistán 3. helyezett cseh Karolina Pliškovával tárgyalnak.

NIZZA – Az UTS torna 2. fordulójában: Brown–Moutet 3:2, F. Lopez–Dimitrov 3:2, Gasquet–Popyrin 3:1, Verdasco–Paire 3:1.

WHITE SULPHUR SPRINGS – A virginiai tornán: Krueger–Sandgren 5:3, Sock–Paul 5:4, Nakashima–Querrey 5:4, Fritz–Harrison 5:1, nők: Pegula–McNally 5:2, Lisicki–V. Williams 5:3, Kenin–McHale 5:2, Tomljanović–Bouchard 5:3.

KERÉKPÁROZÁS

Veljko újabb trikója

Megnyerte a fiatalok különversenyét, a fehér trikót a hétvégi, bulgáriai In the footsteps of the Romans elnevezésű kétnapos viadalon Veljko Stojnić. A 21 éves zombori a szerb válogatott színeiben versenyzett a szomszédos országban. Az első szakaszon a győztes szökéssel, negyedik helyen ért célba, míg a második napon nyolc másodperces lemaradással második lett a győztes szlovák Vlčák mögött. Az összetett diadal a lengyel Banaszeké lett, Veljko a fehér trikó mellett az összetett dobogó második helyét is megszerezte. A szerb válogatott a hatodik helyen zárta a csapatversenyt.

A Bora-hansgrohéban tekerő, osztrák Gregor Mühlberger nyerte meg Erdélyben a négynapos Nagyszebeni Körversenyt, az első olyan versenyt, amelyen a szezonmegszakítást követően WorldTour csapatok is újra rajthoz álltak. Mühlberger két hegyi etapsikerrel biztosította be a győzelmet, két sík szakaszt pedig a német sprinternagyágyú Pascal Ackermann húzott be.

VÍZILABDA

Hétvégén jön a második kör

Tegnapi számunkban már beszámoltunk a vízilabda magyar kupa hétvégi, első csoportkörének történéseiről, két mérkőzés, a Szolnok–Kaposvár (22:4), és a Honvéd–Tatabánya (20:3) vasárnapi lapzártánk után ért véget – mindkét találkozó papírforma eredményt hozott. A záró fordulót követően kialakult a második szakasz csoportbeosztása is, a küzdelmek továbbra is négy négyes csoportban folytatódnak július 31 és augusztus 2. között.

Eredmények, 1. kör, B csoport: Szolnok–Kaposvár 22:4. A csoport végeredménye: Szolnok 9, BVSC 4, UVSE 3, Kaposvár 1 pont. D csoport: Honvéd–Tatabánya 20:3. A csoport végeredménye: Vasas 9, Honvéd 6, Eger 3, Tatabánya 0 pont.

A második kör csoportjai (július 31-augusztus 2.), kék csoport (A1 B2, C3, D4): OSC 9, BVSC 4, Pécs 4, Tatabánya 0 pont. Fehér csoport (B1, A2, D3, C4): Szolnok 9, Szentes 6,Eger 3, KSI 0 pont. Piros csoport (C1, D2, B3, A4): FTC 9, Honvéd 6, UVSE 3, Debrecen 0. Zöld csoport (D1, C2, A3, B4): Vasas 9, Miskolc 4, Szeged 3, Kaposvár 1 pont.

OLIMPIA

Kisebb vagyon az eredeti ötkarikáért

Száznyolcvanötezer euróért kelt el egy cannes-i árverésen az a rajz, amelyen a modern kori játékok atyja, Pierre de Coubertin először ábrázolta az olimpiai ötkarikát. Alexandre Debussy, a Cannes Encheres igazgatója azt mondta, egy brazil gyűjtő vásárolta meg az emléktárgyat, amely adókkal együtt 234 950 euróba került neki. Az öt kontinenst szimbolizáló öt színes, egymásba fonódó karika 21x27,5 centis fehér vásznon látható. Coubertin 1913. augusztusában alkotta meg, a kész művet végül az I. világháborút követően az 1920-as, antwerpeni olimpia megnyitója előtt mutatták be.