2024. április 26., péntek

Koronavírusos egy újszülött

A Szabadkai Közkórház Covid-részlegében 104 beteget ápolnak

A Szabadkai Közkórház hétfői jelentése szerint az intézmény koronavírusos légúti megbetegedésekkel foglalkozó részlegében 14 személyt vizsgáltak meg. Közülük két személyt további kórházi kezelés céljából az intézményben tartottak. Mindezen időszak alatt kilenc személyt gyógyultnak nyilvánítottak, és hazaengedtek. Ők az elkövetkező időszakban otthoni karanténban lesznek.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

A kórház Covid-részlegében, amely magában foglalja a Covid-központot, a fertőző osztályt, valamint az intenzív osztály egy részét, jelenleg 104 beteget ápolnak.

A bizonyítottan koronavírus-fertőzöttek között van egy újszülött is. Édesanyját enyhe légúti tünetekkel vették fel, és gyermekét császármetszéssel hozta a világra. Az anya és a kisfiú állapota stabil.

A kórház intenzív osztályán jelenleg kilenc beteget ápolnak – ők lélegeztetőgépen vannak.

A többi ápolt állapota stabil.

A kórház jelentése emellett arra is kitér, hogy az intézmény alkalmazottai között egy újabb fertőzöttet regisztráltak. A szóban forgó személy otthoni karanténban van, és enyhe tüneteket produkál.

A koronavírus-járvány második hullámának megjelenése óta a hétvégén történt meg első alkalommal, hogy több pácienst engedtek haza, mint amennyit felvettek koronavírus-fertőzéssel – áll a Szabadkai Közkórház jelentésében.