2024. április 24., szerda

Summer3p online

A világhálón tartották meg a palicsi elektronikus zenei fesztivált

A hétvégén tartották meg a 18. Summer3p elektronikus zenei fesztivált. A járványhelyzetre való tekintettel azonban az idei rendezvény hagyományosan nem a Palicsi-tó partján, hanem a világhálón került megrendezésre.

A tavalyi fesztiválhangulat a járványhelyzet miatt az idén elmaradt (Patyi Szilárd archív felvétele)

A tavalyi fesztiválhangulat a járványhelyzet miatt az idén elmaradt (Patyi Szilárd archív felvétele)

Az online fesztivál pénteken este egy visszatekintő videó megosztásával vette kezdetét, amely a 2006 és 2018 közötti, az egykori termálfürdőnél lezajlott Summer3p fesztiválok hangulatából adott ízelítőt, bemutatta az ott zajlott műhelymunkákat, megszólaltatta a szervezőket és a fellépőket. A videó után ismert hazai és külföldi lemezlovasok egy-egy órás szettjei következtek, amelyekben főleg Progressive House, Deep és Tech House dallamok csendültek fel. Elsőként Headcase majd Ascaloon, a horvátországi Marko Felinger, Hansol, végül pedig a szlovákiai Denes Toth videóját láthatták a jelenlevők. Szombaton újabb öt DJ, mégpedig a szlovákiai Groove X és a Chrono, a magyarországi Pat Duff, az olaszországi Nick Reverse és a magyarországi James Cole videóját lehetett megtekinteni. A rendhagyó online fesztivál vasárnap a palicsi AKA Fitnessközpont tagjai felvételének közzétételével és Poison Charlie szettjével ért véget.

A szervezők korábban már előrebocsátották, hogy ha a járványhelyzet megengedi, akkor az év végéig egyes DJ-k élő fellépését megtartják Palicson, a Summer3p posztfesztivál programjának keretében. Emellett augusztus folyamán négy DJ online fellépését is megszervezik, amelyeket Palics különböző attraktív helyszínein tartanak meg. Az említett programokról a közönség további információkat a Summer3p honlapján (www.summer3p.org), valamint Facebook- és Instagram-oldalán találhat meg.