2024. április 25., csütörtök

Elhunyt egy 62 éves férfi

Szabadkán több az elbocsátott páciensek száma, mint a kórházi kezelésen benntartottaké

A Szabadkai Közkórház szombati jelentése szerint az intézmény koronavírusos légúti megbetegedésekkel foglalkozó rendelőjében az elmúlt 24 órában összesen 40 személyt vizsgáltak meg. Közülük 11 beteget kórházi kezelésre az intézményben tartottak.

A Szabadkai Közkórházban nyolcan vannak lélegeztetőgépen (Gerely Árpád felvétele)

A Szabadkai Közkórházban nyolcan vannak lélegeztetőgépen (Gerely Árpád felvétele)

Ez alatt az időszak alatt 8 személyt engedtek haza, akik az elkövetkezőkben otthoni karanténban lesznek.

A kórház Covid-részlegében, amely magába foglalja a Covid-központot, a fertőzőosztályt, valamint az intenzív osztály egy részét, 118 beteget ápolnak.

A koronavírus-fertőzés következtében elhunyt egy 1958-as születésű férfi.

Az intenzív osztályon 8 beteg lélegeztetőgépen van.

A vasárnapi jelentés szerint az elmúlt 24 órában összesen 20 személyt vizsgáltak meg, közülük 5 beteget kórházi kezelésre az intézményben tartottak.

Ebben az időszakban 12 személyt engedtek haza, akik az elkövetkezőkben otthoni karanténban lesznek. A kórház közleménye hozzáteszi, hogy a járvány második tetőzése óta először fordull elő, hogy több a elbocsátott páciensek száma, mint a kórházi kezelésen benntartottaké.

A kórház Covid-részlegében, amely magában foglalja a Covid-központot, a fertőzőosztályt, valamint az intenzív osztály egy részét, jelenleg 111 beteget ápolnak.

Az intenzív osztályon továbbra is 8 beteg van lélegeztetőgépen.

A kórházban ápolt páciensek állapota stabil. A Szabadkai Közkórház dolgozói között nem fedeztek fel újabb Covid-fertőzöttet.