2024. április 24., szerda

Holnaptól változik a menetrend

A temerini főút felújítása miatt megváltoztatta a menetrendjét az újvidéki Városi Közlekedési Közvállalat

Hétfőtől megváltozik az Újvidék és Temerin között közlekedő 32-es és 33-as járat menetrendje – adta hírül a Városi Közlekedési Közvállalat. Július 27-től folytatják ugyanis azokat a felújításokat, amelyeket több mint egy éve kezdtek el Temerinben, az Újvidéki utca telepi szakaszának egy részén. A városi buszok egyébként áthaladnak az említett útszakaszon, így a közvállalat a munkálatokhoz igazodva két időszakra bontotta a menetrend megváltoztatását.

Július 27-től augusztus 3-ig lerövidítették a 32-es és 33-as járatok útvonalát, így ebben az időszakban az autóbuszok a telepi katolikus templommal szemben levő egykori végállomásig közlekednek, és ott várják meg a visszaindulás időpontját. Ez azt jelenti, hogy nem fognak megállni azon a két állomáson, amelyeken rendes körülmények között még le- és felszállhatnának az utasok a település végéig.

Az ezt követő héten, azaz augusztus 3-tól 10-ig a Boldogasszonyfalváról induló, 33-as járatok közül azok sem tesznek kitérőt a Telep városrészbe, amelyek eddig ezt menetrendszerűen megtették. Ebben az időszakban a 32-es járat útvonala is megváltozik: az utasoknak az Újvidéki utca és a Marko Orešković utca kereszteződésénél levő állomáson le kell szállniuk, majd az üres jármű a Marko Orešković utcán keresztül a Népront utcáig halad, ahonnan a Csáki Lajos utcán át visszatér az Újvidéki utcára. A visszaindulás időpontját újra a Marko Orešković utca kereszteződésénél levő állomáson várja meg, így egy hét erejéig ez a megálló lesz az Újvidék és Temerin között közlekedő városközi járatok végállomása.

A közvállalat felhívja a temerini Telep városrész lakóinak a figyelmét, hogy az elkövetkező két hétben a település végéig nem tudják megoldani a buszok közlekedését, így kérik az utasokat, hogy alkalmazkodjanak az ideiglenesen meghatározott módosításokhoz. A munkálatok befejeztével visszaállítják a megszokott menetrendet – áll a közvállalat közleményében.