2024. április 25., csütörtök

Tehetség, szorgalom és kitartás

Az ABC&T képzőművészeti szakkör tagjainak közös tárlata a Török alkotóházban

Csütörtökön este a Török alkotóházban nyílt meg Magyar Éva, Osztrenkovics Sztella és Supica Erzsébet, a Török István által
vezetett ABC&T képzőművészeti szakkör tagjainak tárlata. A járványhelyzetre való tekintettel a megnyitóra az alkotóház kerthelyiségében került sor. Az alkotókat Petrás Teodóra mutatta be.

Magyar Éva, Osztrenkovics Sztella és Supica Erzsébet (Lukács Melinda felvétele)

Magyar Éva, Osztrenkovics Sztella és Supica Erzsébet (Lukács Melinda felvétele)

– A kiállításon látható képek a három alkotó különleges látásmódjáról, a művészet iránti alázatáról, tehetségéről és kitartásáról tesz tanúbizonyságot – fogalmazott Petrás Teodóra.
Magyar Éva már gyermekkorában érdeklődött a rajzolás iránt. Később az orvosi szakmát választotta, a rajzolást háttérbe szorította, az alkotás iránti igénye azonban nem szűnt meg. Keresni kezdte a lehetőségeket, hogyan tudná beépíteni a munkájába. Így talált rá a művészetterápiára, amely egyszerre szól az alkotásról és a gyógyításról.

Művészterapeuta-képzésen vett részt, csoportos foglalkozásokat tartott és jobb agyféltekés tanfolyamokat vezetett. A szakkörhöz megközelítőleg egy éve csatlakozott. Osztrenkovics Sztella az idén érettségizett a szabadkai Politechnikai Iskolában. Négy évvel ezelőtt kezdett el festeni, és azóta tagja a szakkörnek is. Örömmel tölti el, ha azt látja, hogy az alkotásai érzelmeket váltanak ki az emberekből.

A tájképek állnak hozzá a legközelebb, emellett visszatérő témája a balerina. Supica Erzsébet négy gyermek édesanyja, élete kanyargós útjain sokáig nem foglalkozott festészettel. Egy éve csatlakozott a szakkörhöz.
Fény és árnyék, fent és lent, félelem és remény, elnyomás és felemelkedés – számára erről szól az élet, és erről tanúskodnak a képei is – tudtuk meg Petrás Teodórától.

Török István alkalmi beszédében azt hangsúlyozta, hogy az alkotómunkához nem elég a tehetség, szükség van szorgalomra és kitartásra is. A megnyitón Magyar Lóránt és Magyar Kinga Lilla Váci Mihály Még nem elég című versét adta elő.