2024. március 29., péntek
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Torinóban szeretnek számolgatni

Két csütörtök esti mérkőzéssel fejezték be az olasz bajnokság 35. fordulóját, ami után továbbra sem lehet százszázalékos biztonsággal kihirdetni a Juventus bajnoki címét – annak ellenére, hogy gyakorlatilag már néhány hete nem számít kérdésnek az Öreg Hölgy sorrendben kilencedik Scudettója.

Fofanáék elhalasztották a Juventus ünneplését (Fotó: Beta/AP)

Fofanáék elhalasztották a Juventus ünneplését (Fotó: Beta/AP)

Maurizio Sarri legénysége Udinében vendégeskedett, ahol a várakozásoknak megfelelően fölényben focizott, majd az első félidő hajrájában meg is szerezte a vezetést De Ligt életerős, 25 méterről elengedett lapos bombájával (42., 0:1). A folytatásban viszont már nem érvényesült Cristiano Rolandóék fölénye, az Udinese hamar egalizálni tudott, Sema pontos bal oldali beadására Nestorovski érkezett, aki látványos csukafejessel mattolta Szczęsnyt (52., 1:1). Ezt követően jó darabig nem született gól, mígnem a ráadás első percében hideg zuhany érkezett a Zebrák nyakába: Fofana a félpályánál szerzett labdát, amellyel végigrobogott a pályán, utolsóként De Ligtet is legyűrte, majd győztes gólt lőtt.

A másik mérkőzésen a Lazio a Cagliarit fogadta hasonló forgatókönyvű összecsapáson. A vendégek Simeone szerencsésen megpattanó lövésével vezetést szereztek az első félidő utolsó minutumában, de az előny nem tartott soká, két perc sem kellett a térfélcsere után, hogy Milinković-Savić tökéletes kapáslövéssel egyenlítsen. A 60. percben már a Lazio vezetett, Immobile ugrott ki a bal szélen Alberto labdájával, a tizenhatosba tört, és nem hibázott, ami később a három pontot jelentette. A sikerrel és a Juventus vereségével a rómaiak matematikailag még mindig versenyben vannak a trófeáért, ahogy az Atalanta és az Inter is. A Juve vasárnap a Sampdoria ellen biztosíthatja be bajnoki címét.

Olasz bajnokság, a 35. fordulóban: Udinese–Juventus 2:1, Lazio–Cagliari 2:1. Az élcsoport: Juventus 80, Atalanta 74, Inter 73, Lazio 72 pont stb.