2024. április 24., szerda
ZOMBOR

Elszabták a körutat

Bő két hónappal ezelőtt nyitották meg a forgalom előtt a Vid napi teret övező, fölújított körutat. Ez volt a város első, tehát legöregebb körforgalmi útja. Az idén tavasszal átalakításokat végeztek rajta, újraaszfaltozták, módosítottak a forgalmi rendjén. Aztán a városvezetők és néhány közvállalat igazgatója a kamerák előtt végigsétáltak rajta.

Most viszont nagy csendben elkezdték bontását. Szemmel láthatóan titokban, ugyanis sehol sincs föltüntetve, hogy ki az eltávolítás kivitelezője és voltaképpen mit csinál. Egy forgalmas útszakaszon végzett talajmunkákat azonban nem lehet titokban tartani.

Mindössze annyit sikerült megtudnunk, hogy a helyi fuvarosok értesítették az önkormányzatot, a fölújítás beruházóját és a körút üzemeltetőjét, a Prostor közvállalatot, hogy a kamionok az egyik utcából nem tudnak biztonságosan behajtani a körforgalomba. A beruházó és az üzemeltető ugyanis a fölújítás tervezésekor nem számolt a kamionokkal, csupán a könnyű teherkocsikkal.

Most ki kell szélesíteni az úttestet és újra kell szabni az egyik járdaszigetet. Ez a munka folyik jelenleg „titokban”, nem csupán a biztonságos közlekedés, hanem a mulasztások eltussolása érdekében is. A Prostor kommunális közvállalat honlapján általában arról is beszámolnak, ha valamelyik faluban kiigazításokat végeznek a járdán, arról viszont hallgatnak, hogy a város szívében újraszabják a körforgalmat.