2024. április 20., szombat

Még egy Lidl épül Újvidéken

Az önkormányzat eladta az Ivo Andrić utca melletti telket

A Lidl üzletlánc újabb kiskereskedési üzlethelyisége épül Újvidéken a Limán IV. városnegyedben, az Ivo Andrić utca melletti zöld területen.

Hamarosan a Limán IV. városrészben is üzletet nyit a Lidl vállalat (Ótos András felvétele)

Hamarosan a Limán IV. városrészben is üzletet nyit a Lidl vállalat (Ótos András felvétele)

A Lidl vállalat nyilvános árverésen megvásárolta a várostól a Telep és a Limán IV. városnegyedek között húzódó parcellát, ahol 13.316 négyzetméteren új üzlethelyiséget építenek. A város tulajdonában lévő földterületet a Lidl 408.182.852 dinárért vásárolta meg a Városi Nagyberuházási és Területrendezési Hivatal által kiírt árverésen, amelyen a németországi vállalat volt az egyedüli résztvevő.

A Lidl vállalat képviselői elmondták a 021.rs hírportálnak, hogy az üzletlánc jól működik Újvidéken, kapacitásaik bővítése érdekében pedig megvásárolták a szóban forgó parcellát. A Lidl eddig két üzletet nyitott Újvidéken, az egyiket a Stepa vajda sugárút és az Európa sugárút kereszteződésénél, a másikat pedig a Jaša Tomić sugárúton üzemeltetik.

A két, működő Lidl üzlet mellett a németországi vállalat már építi harmadik székvárosi üzlethelyiségét, amelyet a tervek szerint az egykori Hűtőház területén (a Temerini és a Sajkási egység utca kereszteződésénél, a Tempo bevásárlóközpont közelében) fejeznek be tavaszra. Ezek mellett, tervben van egy újabb Lidl megépítése a Városi Kertészet egykori faiskolája területén a Futaki úton.

A Lidl kompánia először 2012-ben vásárolt telket Újvidéken, egy 1,1 hektáros parcellát a Stepa vajda sugárút és az Európa sugárút találkozásánál, ezért akkor 187 millió dinárt fizetett, majd ezt követte a Városi Kertészet egykori faiskolájának a földterületének a megvásárlása, amely 12.000 négyzetméteres, és amelyért 233,4 millió dinárt utaltak át a városi kasszába.