2024. április 19., péntek

Továbbra is érvényben van a fokozott óvatosság

Szenttamáson 26 koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván

Továbbra is a fokozott járványügyi megelőzés és az arcmaszk kötelező használata van érvényben Szenttamáson. Az arcmaszkot a szabadban, valamint zárt helyiségben is kötelező viselni. Az ún. második hullámban eddig 26 személy fertőződött meg koronavírussal, mondta ma délelőtt a szenttamási Dr. Đorđe Bastić Egészségház igazgatója, dr. Vlastimir Kladar.

A szenttamási egészségház (Paraczky László felvétele)

A szenttamási egészségház (Paraczky László felvétele)

Az intézmény vezetője egyúttal felhívta a polgárok figyelmét, hogy tartsák tiszteletben a községi válságtörzs legutóbbi rendeleteit, amelyek az arcmaszk kötelező használatára és a távolságtartásra vonatkoznak. Kiemelte, nagyon fontos, hogy mindannyian megfelelő módon védekezzünk a vírus ellen, odafigyelve így elsősorban a saját, de mások egészségére is.

– Az újabb fertőzötteket az újvidéki és a verbászi kórház megfelelő osztályán kezelik, és mint ismeretes, Szenttamáson a koronavírus-járványnak eddig egy halálos áldozata van. Az egészségügyi dolgozók mindent megtesznek a páciensek hatékony és megfelelő ellátása érdekében, ennek ellenére kérem a polgárokat, hogy arcmaszk nélkül ne menjenek ki az utcára, és tartsák be az egymás közötti fizikai távolságot. Ez főleg az olyan nyilvános helyekre vonatkozik, mint az üzletek, a posta, a bankok stb., hiszen itt több ember jön össze, és közvetlenül ki vagyunk téve a fertőzés veszélyének. Jelenleg egy olyan időszakban élünk, amelyben csakis felelősségteljes viselkedéssel tudjuk csökkenteni a fertőzés terjedését. Az utóbbbi napokban többször is megfordultam a városban, és ezúton szeretném megdicsérni a szenttamásiakat, hogy mindenütt viselik a maszkot, és betartják az előírt távolságot. Ennek ellenére újra felszólítok mindenkit, hogy a helyzet valóban nagyon komoly, és az arcmaszk viselésével nemcsak saját magunkra, hanem másokra is vigyázunk. Ezzel egyidejűleg pedig segítsük az egészségügyben dolgozókat is, akik a járvány ideje alatt különösen terheltek – mondta az egészségház igazgatója.

Az ún. első hullámban Szenttamáson hivatalosan 20 koronavírussal fertőzött személyt tartottak nyilván, ami annyit jelent, hogy a vírus megjelenésétől számítva a mai napig összesen 46-an fertőződtek meg.