2024. április 19., péntek
SPORTHÍREK

Félórás rangadó

TENISZ

Mindössze 32 percig tartott a KrajinovićGyöre rangadó a kelet-európai bajnokság belgrádi tornáján. A zombori két breakkel nyerte meg az első játszmát, amit követően zentai ellenfele feladta a küzdelmet. Kemény csata folyt viszont a SinikovaJorović női rangadón, amelyen a čačaki lány a meccsért is adogatott, végül rövidítésben a bolgár nyert.

BELGRÁD. – A kelet-európai bajnokságon, férfiak: Krajinović–Györe 6:2 – feladás, Džumhur–Ćorić 7:6, 6:2, Lazarov–Kirkin 6:3, 0:6, 6:1, Šetkić–Kijametović 7:5, 4:2 – feladás. Nők: Sinikova–Jorović 6:4, 4:6, 7:6, Danilović–Kostić – k. n., Kovinić–Eraydin 5:7, 6:3, 6:2, Gjorcseszka–Sretenović 6:3, 6:2.

WHITE SULPHUR SPRINGS. – Az amerikai bemutatón, férfiak: Sock–Harrison 5:3, Krueger–Nakashima 5:1, Fritz–Querrey 5:4. Nők: McHalle–Lisicki 5:2, Bouchard–Govorcova 5:1, Kenin–Tomljanović 5:3.

KÉZILABDA

A második kalapban a magyarok

A magyar válogatott a második kalapból várja majd a 2021-es férfi kézilabda-világbajnokság szeptember 5-ei csoportsorsolását. A magyar szövetség tájékoztatása szerint ide került a házigazda Egyiptom mellett Argentína, Ausztria, Tunézia, Algéria, Katar és Fehéroroszország, így velük nem találkozhat a nemzeti együttes a csoportkörben. A válogatottakat nyolc négycsapatos csoportba sorsolják majd, a négyesek első három-három helyezettje jut a középdöntőbe, amely így négy hatos csoportból áll majd. A középdöntős csoportok első két-két helyezettje jut a negyeddöntőbe. Az először 32 együttest felvonultató vb-t 2021. január 13. és 31. között rendezik négy városban.

A férfi kézilabda-vb csoportsorsolásának kalapjai, 1. kalap: Dánia, Spanyolország, Horvátország, Norvégia, Szlovénia, Németország, Portugália, Svédország. 2. kalap: Egyiptom, Argentína, Ausztria, Magyarország, Tunézia, Algéria, Katar, Fehéroroszország. 3. kalap: Izland, Brazília, Uruguay, Csehország, Franciaország, Koreai Köztársaság, Japán, Bahrein. 4. kalap: Angola, Marokkó, Kongói DK, Lengyelország, Oroszország, Zöld-foki szigetek, Észak-Amerika 1. számú csapata, Dél-Amerika 4. számú csapata.

SAKK

Lékó kikapott

Lékó Péter kikapott a szerdai 2. fordulóban azon a tízfős online sakktornán, amely a negyedik állomása a világbajnok norvég Magnus Carlsen által kitalált és útnak indított, egymillió dollár összdíjazású sorozatnak. A Chess24 beszámolója szerint a magyar nagymester a 15 perces alap-játékidejű partikkal zajló, 150 ezer dollár összdíjazású Legends of Chess elnevezésű viadalon az orosz Peter Szvidlerrel szemben maradt alul, miután a négy partiból kétszer vereséget szenvedett egy-egy győzelem és döntetlen mellett.

KERÉKPÁROZÁS

Névbővítés az Ineosnál

Új, kibővített néven szerepel az idei Tour de France országúti kerékpáros-körverseny rajtjától az Ineos. A brit csapat bejelentette, hogy Ineos Grenadiers néven vág neki az augusztus 29-én kezdődő francia körversenynek, ezzel a főszponzor új projektjét, négykerék-meghajtású autómárkáját népszerűsítve. A korábban Sky néven szereplő istálló névadó főszponzora tavaly óta a milliárdos Jim Ratcliffe tulajdonában lévő, főként olajipari termékeket gyártó vállalat. Olasz médiaértesülések szerint a váltással a csapat színei is módosulnak: az eddigi fekete-bordó kombinációt a kék válthatja fel.

Az Ineosban teker a francia körversenyen 2018-ban diadalmaskodó Geraint Thomas, a címvédő Egan Bernal, valamint – ez év végéig – a négyszeres Tour de France-győztes Chris Froome is.

JÉGKORONG

Elhunyt az olimpiai bajnok

Hetvenhárom évesen meghalt Alekszandr Guszev, aki a szovjet jégkorong-válogatottal olimpiai bajnok volt 1976-ban. A kiváló védő 1967 és 1978 között a moszkvai CSZKA együttesét erősítette. Klubcsapatával, amelyben 313 mérkőzésen 64-szer volt eredményes, hétszer nyert bajnoki címet. A válogatottal két-két világ- és Európa-bajnoki címnek is részese volt.