2024. április 24., szerda
KORONAVÍRUS SZERBIÁBAN

Gojković: Kritikus a helyzet Pancsován és Rumában

Zoran Gojković tartományi egészségügyi titkár ma kijelentette, hogy Vajdaság területén naponta 150-180 új fertőzöttet regisztrálnak. Hozzátette: jelenleg Újvidéken van a legtöbb fertőzött, a helyzet nem kielégítő.

Zoran Gojković tartományi egészségügyi titkár (Fotó: Beta)

Zoran Gojković tartományi egészségügyi titkár (Fotó: Beta)

-Újvidéken és Belgrádban jelenleg hasonló a helyzet, nem csökken a fertőzöttek száma, de nem is növekszik – mondta Gojković a Szerbiai Rádió és Televíziónak.

A tartományi titkár hangsúlyozta, ebben a pillanatban az a legfontosabb, hogy az egészségügyi intézményekben nem nőtt rohamosan a betegek száma, az új páciensek és a meggyógyultak száma megközelítőleg ugyanaz.

Gojković kifejtette, az egészségügyi rendszernek van elég kapacitása a betegek fogadására, reményei szerint ezután sem nő rohamosan a koronavírussal fertőzöttek száma. Elmondta még, főként azokban a helyiségekben nőtt nagyobb mértékben a fertőzöttek száma, ahol több nagyobb méretű rendezvényt tartottak.

-Ilyen a helyzet Verbászon és Mitrovicán, remélem ezeken a településeken lassan csökkenni kezd a fertőzöttek száma. Kritikus a helyzet Pancsován és Rumában – magyarázta az egészségügyi titkár. Hozzátette: Egyes páciensek huzamosabb ideig szorulnak lélegeztetőgépre - jelenti a Tanjug hírügynökség.

Gojković felhívta a figyelmet, a legveszélyeztetettebb kategóriába a szívbetegek, cukorbetegek és a túlsúlyosak tartoznak.