2024. április 24., szerda
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Ibrahimovićtyal könnyebb

A Serie A 35. fordulójának második kedd esti meccsén a szezon meglepetésének számító Sassuolo és a Milan csapott össze. A házigazdának ez volt az utolsó szalmaszál, a közvetlen rivális elleni győzelemmel maradt volna esély az utolsó európai hely elcsípésére, ám a Rossoneri nem így gondolta az ügyet. A sokadik fiatalságát élő, 38 éves Ibrahimović állandó veszélyt jelentett a Sassuolo kapujára, és 19 perc kellett hozzá, hogy ezt gólra is váltsa, amikor Calhanoglu jobb oldali beadására fejjel érkezett tökéletesen. A Milan dominanciája ellenére a Sassuolo egyenlíteni tudott egy talált tizenegyesből, Calhanoglu egy beadás alkalmával Caputóra támaszkodott, de a labda a török kezéhez vágódott. A büntetőt maga Caputo vágta be Donnarummának, de nem sokáig tartott a hazai öröm. Ibrahimović még az első félidő ráadásában duplázott, amikor egy kontra végén tökéletesen ugrott ki Calhanoglu kiugratására. A második félidőben nem született gól, Stefano Pioli legénysége a sikerrel biztosan ott lesz legalább az Európa-liga selejtezőjében.

Olasz bajnokság, a 35. fordulóban: Atalanta–Bologna 1:0, Sassuolo–Milan 1:2. Az élcsoport: Juventus (–1) 80, Atalanta 74, Inter (–1) 72, Lazio (–1) 69 pont stb.

Angol bajnokság, a 37. fordulóban: Watford–Manchester City 0:4, Aston Villa–Arsenal 1:0.Az élcsoport: Liverpool (–1) 93, Mancheste City 78, Chelsea (–1) 63, Leicester és Manchester United (–1) 62 pont stb.