2024. április 25., csütörtök

Gojković: A polgárok az utóbbi napokban jobban betartják a járványügyi előírásokat

Zoran Gojković tartományi egészségügyi titkár ma kijelentette a Pink Televíziónak, hogy az utóbbi napokban a polgárok jobban betartják a járványügyi előírásokat, mint azelőtt.

Fotó: Ótos András

Fotó: Ótos András

A titkár kifejtette, sajnos senki sem tudta megjósolni, hogy a járvány jelenlegi hulláma sokkal veszélyesebb lesz mint az előzőek, többen haltak meg a szövődményeibe, és egyre több fiatal betegszik meg. Hozzátette: a koronavírus márciusban és áprilisban főként légúti megbetegedéseket idézett elő, most azonban több páciensnél komoly károsodást okozott a szívizomzaton, az idegrendszeren és a veséken.

-Egyetlen ismerős vírus sem mutatott hasonló tüneteket mint a koronavírus, sokan dolgoznak a gyógyszer előállításán. Mivel azonban egyelőre nincs oltás, sem ismert gyógyszer a koronavírus ellen, csak a megelőzésre összpontosíthatunk, hogy minél kevesebb ember betegedjen meg. Az egészségügyi rendszer képes megbirkózni az előállt helyzettel, sok tapasztalt orvossal rendelkezünk, akik minden tőlük telhetőt megtesznek annak érdekében, hogy megóvják a betegek életét – mondta Gojković.