2024. március 29., péntek

Továbbra is jár támogatás a magánóvodai költségekre

Az újvidéki önkormányzat a következő iskolaévben is támogatást nyújt azoknak a szülőknek, akik magánóvodákba íratják gyermekeiket, illetve azoknak, akik jogosultak az ingyenes óvodai ellátásra.

Az újvidéki önkormányzat a következő iskolaévben is támogatja az óvodai költségeket (Dávid Csilla felvétele)

Az újvidéki önkormányzat a következő iskolaévben is támogatja az óvodai költségeket (Dávid Csilla felvétele)

Augusztus 1-jétől a hónap végéig lehet átadni a támogatáshoz szükséges kérvényeket a Városi Gyermekvédelmi és Szociális Hivatal városházán működő ügyfélfogadó irodájában (Szabadság tér 1.), az ingyenes, városi előjelű óvodai ellátás iránti kérvényeket pedig a Radosno detinjstvo Gyermekintézmény központi épületében – Pavle Simić utca 9., munkanapokon 8 és 14 óra között, szerdánként 8-tól 17 óráig. Érdeklődni a 420-439-es telefonszámon is lehet. Az igénylési dokumentumokhoz csatolni kell a szülők vagy a gyámok személyazonossági igazolványának a fénymásolatát is. Az állampolgárságot és a lakhelyet igazoló dokumentációt, valamint a gyermek anyakönyvi kivonatát a kérelmet elbíráló szerv szerzi be a kérelmet átnyújtó fél beleegyezésével.

A Gyermekes családok támogatási jogairól szóló határozattal összhangban, a Radosno detinjstvo Gyermekintézmény óvodáiban az ingyenes szolgáltatásokra azok a szülők, illetve gyámok pályázhatnak, akiknek a családja gyermekpótlékra vagy szociális segélyre jogosult, valamint a 3 vagy ennél több gyermeket nevelő családok, és az árva, illetve fejlődési rendellenességgel élő gyermekek szülei, gyámjai. A támogatást igénylő kérelmeket azoknak is át kell nyújtani, akiknek gyermekeik már óvodások. Az ingyenes ellátásra való jog a kérelem benyújtásától számított egy hónapon belül lesz érvényes. A támogatási összeget a gyermekek számának, illetve az óvodai ellátás fajtájának a függvényében határozzák meg. A támogatás igényléséhez szükséges dokumentumokat a városi hivatal az óvodáknak is továbbította, így a szülők ott is átvehetik.