2024. április 19., péntek

Megváltoztak a tesztelés feltételei

Az utazók csak előzetes online bejelentkezéssel kérhetik a PCR-teszt elvégzését

Holnaptól elektronikusan kell időpontot igényelniük azoknak az utazóknak, akiknek a határátlépéshez szükségük van Covid-tesztre - közölte a Vajdasági Közegészségügyi Intézet. A közleményben kiemelik, hogy a bejelentkezést biztosító oldalt csütörtök éjféltől aktiválják. Az intézet közölte azt is, hogy többé nem fog működni az a telefonszám, amelyen keresztül eddig történt az időpontfoglalás. 

(Illusztráció: pixabay.com)

(Illusztráció: pixabay.com)

Az elektronikus bejelentkezéskor a lakosok a következő napra kaphatnak időpontokat mindaddig, amíg be nem tellik az adott napra tervezett összes időpont. Azt nem közölték, hogy összesen hány időpontot tudnak adni naponta, de korábban azt mondták, hogy 100 teszt elvégzésére lesz lehetőség. 

Az időpontot kérő polgároknak meg kell adniuk a nevüket, vezetéknevüket és az útlevélszámukat. Egy bejelentés alkalmával legfeljebb négy személy számára lehet időpontot igényelni. A mintavételt reggel 7 és 10 óra között végzik Újvidéken, a Vajdasági Közegészségügyi Intézet hátsó udvarában lévő helyiségben, amelynek bejárata a Ruđer Bošković utcából közelíthető meg.

A tesztelésre érkezőknek magukkal kell hozniuk a befizetőlapot, amely bizonyítja a saját kérésre elvégzendő vizsgálat 6000 dináros megtérítését. Ezen kívül be kell mutatniuk az érvényes útlevelüket is, illetve egy olyan dokumentumot, amellyel igazolni tudják, hogy valóban el akarnak utazni - írja a 021 hírportál.