2024. április 25., csütörtök
SPORTHÍREK

Györe második győzelme

TENISZ

Györe László a második meccsét is megnyerte Belgrádban, a kelet-európai bajnokság e heti tornáján. Györe két játszmában múlta felül a bosnyák Aziz Kijametovićot, és a csoport első helyéért ma Filip Krajinovićtyal mérkőzik.

BELGRÁD. – A kelet-európai tornán, férfiak, 1. forduló: Krajinović–Kijametović 6:7, 6:3, 6:4, Džumhur–Lazarov 6:1, 6:3, Ćorić–Kirkin 7:5, 4:6, 6:1. 2. forduló: Györe–Kijametović 6:3, 6:4. Nők, 1. forduló: Danilović–Eraydin 6:1, 6:3. 2. forduló: Eraydin–Kostić 2:6, 6:4, 6:3, Sinikova–Gjorcseszka 6:4, 4:6, 7:6, Jorović–Sretenović 6:1, 6:1.

WHITE SULPHUR SPRINGS. – A virginiai tornán: Harrison–Johnson 5:1, Fritz–Krueger 5:3, Sock–Johnson 5:4. Nők: Kenin–Govorcova 5:3, Brady–Lisicki 5:0.

ASZTALITENISZ

Tovább tart a kényszerszünet

Augusztus végéig meghosszabbította a járvány miatti kényszerszünetet a Nemzetközi Asztalitenisz-szövetség (ITTF) hétfőn. A döntés értelmében elmarad a World Tour-sorozat csehországi állomása, amelyet augusztus 25–30. között tartottak volna Olomoucban. A cseh szövetség szerint lehetetlen lett volna a torna megrendezése az érvényben lévő utazási korlátozások, valamint az egészségügyi és biztonsági kockázatok közepette. Az ITTF bejelentéséből azt is kiderült, hogy a Hongkong Open idén elmarad. A távol-keleti eseményt május 5–10. között bonyolították volna le, de a járvány miatt elhalasztották.

ATLÉTIKA

Újabb halasztások

A járvány hazai fellángolása miatt a Szerbiai Atlétikaszövetség mind a korosztályos, mind a felnőttversenyeket elhalasztotta, amennyiben lehetőség lesz rá, az idény augusztus végén, a juniorok országos bajnokságával folytatódik. Azt egyelőre nem tudni, a fiatalabb juniorok kupaversenyeit, illetve Balkán-bajnokságát sikerül-e lebonyolítani, így Kragujevac várhatóan idén is nagy verseny nélkül marad – tavaly az áradások, idén a járvány hiúsította meg a Balkán-bajnokság szervezésére irányuló terveit.

A felnőttek országos bajnokságát az új tervek szerint szeptember 5-én és 6-án rendezik majd később kijelölendő helyszínen, míg a klubok szempontjából fontos csapatbajnokságra október első hétvégéjén kerülhet sor. További halasztás várhatóan nem lesz, hiszen a szezon így is elhúzódik.

KOSÁRLABDA

Hanga a legjobbak között

Az Európa-bajnokságok legjobbjai közé került Hanga Ádám a Nemzetközi Kosárlabda-szövetség európai szekciója (FIBA Europe) által szervezett internetes szavazáson. A FIBA Europe az elmúlt hetekben több játékost is kiemelt mint az Eb-k elmúlt két évtizedének legnagyobb csillagait. A szervezet a második körben azt a 16 kosarast mutatta be, akik nem az aranyéremért küzdöttek hazájuk válogatottjával az Eb-n, mégis kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. A szavazás zárultával a Barcelona magyar légiósa helyet kapott az álomötösben, az északmacedón Bo McCalebb és Pero Antić, a svéd Jón Arnór Stefánsson és a bosnyák Mirza Teletović mellett.

NBA

Minden teszt negatív

Az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) hivatalos közlése szerint az elmúlt héten végzett koronavírustesztek mindegyike negatív eredményt hozott az orlandói Disney Worldben berendezett NBA-buborékban. A tájékoztatás szerint az ezt megelőző, július 13-ai közlemény óta 346 újabb mintát vizsgáltak meg, de egyetlen játékos, szakember vagy stábtag sem produkált pozitív tesztet.