2024. április 19., péntek

A koronavírus-fertőzöttek megkapták a megfelelő ellátást

A Gerontológiai Központba látogatott Zoran Đorđević munkaügyi miniszter

A szabadkai városi válságkezelő törzskar közleménye alapján hétfőn hírt adtunk arról, hogy a Gerontológiai Központ több alkalmazottjánál és lakójánál is kimutatták a koronavírussal való fertőzöttséget. Az esetnek különös jelentőséget ad, hogy a járvány leginkább az idősebb korosztály tagjait veszélyezteti. Kedden a Gerontológiai Központba látogatott Zoran Đorđević munkaügyi, foglalkoztatási és szociálpolitikai miniszter.

A látogatás kapcsán a Munkaügyi, Foglalkoztatási és Szociálpolitikai Minisztérium közleményt adott ki, amelyből megtudhattuk, hogy Zoran Đorđević Bogdan Laban, Szabadka polgármestere társaságában elbeszélgetett az idősotthon illetékeseivel. A beszélgetés fókuszában a Gerontológiai Központban tapasztalható járványügyi helyzet állt.

– A fertőzöttek enyhe tüneteket mutatnak, és megkapták a megfelelő ellátást. A látogatás azt a célt szolgálta, hogy magam is megbizonyosodjak a helyzetről, és hogy elbeszélgessek az illetékesekkel arról, hogy milyen lépésekre van szükség a helyzet stabilizálása, illetve a vírus további terjedésének megakadályozása érdekében – fogalmazott Đorđević, aki arra is kitért, hogy a szabadkai helyi önkormányzattal való együttműködés az eddigiek során számos pozitív eredményt hozott, és reményei szerint ezúttal sem lesz másképp.

A minisztérium közleménye emellett arra is kitér, hogy az intézményben már korábban megtiltották a látogatásokat, és kötelezővé tették a védőeszközök viseletét, valamint a helyiségek rendszeres fertőtlenítését.

– Ha a szociális védelem terén tevékenykedő állami intézmények nehézségekkel küzdenek, igyekszünk azonnal reagálni. Ez a harc közös, és mindannyiunknak a legjobbat kell nyújtanunk ahhoz, hogy győztesen jöjjünk ki belőle – mondta a miniszter.