2024. március 28., csütörtök

Menthetetlenül...

Elhunyt az a lélegeztetőgépen levő nő, aki tegnap vesztette el újszülött gyermekét

Elhunyt az Niš környékén élő, 27 éves nő, akinek életéért napok óta küzdöttek az orvosok. Tegnap a terhesség hetedik hónapjában, császármetszéssel hozta világra gyermekét - erősítette meg a hírt a Tanjugnak a niši klinikai központ.

Az orvosok minden erőfeszítése ellenére sem tudták megmenteni a nő életét - mondta Radmilo Janković, az aneszteziológiai és intenzív terápiás klinika igazgatója. Emlékeztetett arra is, hogy a ginekológiai konzílium tegnap a magzat állapota miatt, amely kritikussá vált, úgy döntött, hogy végrehajtja a császármetszést.

- Az újszülöttnek megállt a szíve és meghalt. Az édesanya állapota a szülés előtt is súlyos volt, lélegeztetőgépre kellett kapcsolnunk. A szülés után állapota tovább romlott, és reggel 8 óra 45 perckor meghalt - mondta a kórház igazgatója.

Az egészségügyi központ tegnapi jelentése szerint a nőt koronavírus-gyanús esetként vették fel a klinikára, mivel kétoldali tüdőgyulladása volt, de a PCR-tesztje negatív lett.

A niši klinikai központban egy vranjei kismama is lélegeztetőgépen van, állapota súlyos, de ő sem fertőződött meg a vírussal. Egy kuršumlijai kismama PCR-tesztje viszont pozitív lett, ám állapota stabil - írja a Tanjug.