2024. március 28., csütörtök

Sorsoltak az európai kupákban

Az európai asztaliteniszkupák pénteki, luxembourgi sorsolásán kiderült, hogy a Novi Sad csapata a női Európa-kupa B csoportjában kapott helyet, ráadásul a székvárosiak 2015 és 2017 után ismét elnyerték a csoportkör első tornájának rendezési jogát. A trióba az újvidékieken kívül még az osztrák Linz és a belga Malonne került. A tornát a tervek szerint december 12-én és 13-án rendezik, amennyiben ezt a járványügyi helyzet lehetővé teszi.

A magyar csapatok közül a Budaörs női együttese francia, míg a Pécs férfigárdája horvát, portugál és olasz ellenfelet kapott. A kontinentális szövetség honlapja alapján a magyar bajnok Budaörs a Bajnokok Ligájában lesz érdekelt, a csoportkörbe jutásért (oda-vissza vágós rendszerben) a Lille gárdájával találkozik majd várhatóan októberben. Az ugyancsak Extraliga-győztes Pécs az Európa-kupában lép asztalhoz, a sorozat csoportkörében Varasdon szerepel majd. A négycsapatos torna házigazdája az első helyen kiemelt Starr gárdája lesz, rajta kívül a portugál Desportivo São Roque és az olasz Top Spin Messina vár a magyar együttesre.

Póta Georgina Budaörsön folytatja

A napokban az is kiderült, hogy az első számú magyar asztaliteniszező, Póta Georgina a BL-babérokra törő Budaörsnél folytatja pályafutását. A Magyar Asztalitenisz-szövetség hírlevele szerint a kétszeres Európa-bajnok Póta június 1-jén adott életet első gyermekének, Reginának, aki miatt olyan klubban szerette volna újrakezdeni ősszel, amely közel van a lakhelyéhez, így nem kell sokat utaznia. Ebből a szempontból is ideális választás volt a Budaörs, amelyet a nyáron 11 év után elhagyott a Franciaországba igazoló Pergel Szandra, valamint a karrierjét német klubcsapatban folytató Nagyváradi Mercédesz. Az már korábban biztos volt, hogy a 35 éves Póta nem hosszabbítja meg szerződését a TTC Berlinnél, amelyet 2008 óta erősített.

Magyar versenyigazgató az ITTF-nél

Felegyi Gábort nevezték ki a Nemzetközi Asztalitenisz-szövetség (ITTF) versenyigazgatójává. A magyar szakember átmeneti jelleggel látja el a feladatot. Az ITTF a honlapján úgy fogalmaz: Felegyi elsősorban azért lesz felelős, hogy az idén még megrendezhető viadalokat biztonságosan le tudják bonyolítani, emellett szoros együttműködésben tevékenykedik majd a 2021-től új sorozatot szervező WTT-csapattal.

A magyar szövetség korábbi főtitkára 2019 szeptembere óta dolgozik az ITTF-nél, ő a világbajnokságok projektmenedzsere. A versenyigazgatói posztot a nemzetközi szövetségtől 11 év után távozó ciprusi Vicky Elefteriadétől veszi át.