2024. március 29., péntek

Ősszel forgatják

Több évig tartó előkészületek után, a Goli otok témáját feszegető, Ostrvo na dnu című film forgatását, a tervek szerint Miloš Radivojević rendező ősszel kezdi meg. Az elsődleges terv az volt, hogy erre már a nyár folyamán sor kerül, de a koronavírus terjedése miatt elhalasztották.

A hírt Svetozar Cvetković színész és producer, a film létrejötte mögé álló Testament Films megalapítója is megerősítette, akinek elmondása szerint a forgatások vélhetően októberben zajlanak majd. A producer arról is szólt, hogy a főszereplő Filip Đurić lesz, a filmet Belgrádban és Montenegróban forgatnák, de ez még változhat az intézkedések miatt. Az alkotás megvalósítását a Nova.rs értesülései szerint a szerbiai és a montenegrói filmközpont is támogatja.

A filmet igaz történet ihlette, és új szemszögből mutatja be az 1948-as eseményeket, az Informbiro bevezetését. A forgatókönyvét Miloš Radivojević írta, Kikić professzor vallomása nyomán, aki szemtanúja volt a történéseknek és a halála előtt megosztotta vele a tapasztalatait.

Miloš Radivojević eddig 17 filmet rendezett, köztük egyebek közt a nagy sikerű Dečko koji obećava, a Ni na nebu ni na zemlji, valamint a Buđenje iz mrtvih című alkotásokat.