2024. április 18., csütörtök

Két középkorú személy lélegeztetőgépen

A kórház Covid-részlegében jelenleg 58 beteget ápolnak

A Szabadkai Közkórház pénteki jelentése szerint az intézmény légúti megbetegedésekkel foglalkozó részlegében, amelyet a koronavírus-gyanús esetek számára tartanak fenn, az elmúlt 24 órában összesen 33 személyt vizsgáltak meg.

Ezen időszak alatt újabb tíz olyan személy kapott kórházi ellátást, akiknél a tünetek alapján fennáll a koronavírussal való fertőzöttség gyanúja, míg nyolc személy kiengedtek a kórházból, ők az elkövetkezőkben otthoni karanténban lesznek, állapotukat továbbra is figyelemmel kísérik. Utóbbiak között ott van az a hároméves gyermek is, aki anyja társaságában több napja az intézményben tartózkodott. A gyermek meggyógyult, és a PCR-teszteredménye negatív volt.

A kórház Covid-részlegében, amely magában foglalja a Fertőző Betegségek Osztályát, a Covid-központot és az intenzív osztály egy részét, jelenleg 58 beteget ápolnak.

Az intenzív osztályon három személyt ápolnak. Közülük két középkorú beteg állapota kritikus – ők lélegeztetőgépen vannak.

A többiek állapota stabil.

A Szabadkai Közkórház jelentése emellett arra is kitér, hogy a szakorvosi vizsgálatokkal kapcsolatban továbbra is az intézmény weboldalán található telefonszámokon lehet konzultálni.