2024. március 29., péntek

A diplomaosztóval befejeződött az ingyenes úszóiskola

Adán 102 második osztályos községi gyerek tanulhatott meg úszni a strandfürdőben

Az Ada Községi Iskolaisport-szövetség és Testnevelő Pedagógusok Egyesülete az elmúlt két hétben immár tizenkettedik alkalommal szervezte meg Adán a strandfürdőben az ingyenes úszóiskolát 102 második osztályos községi kisdiáknak, akiknek túlnyomó többsége megtanult úszni.

Az úszóiskolában részt vevő diákok a tanáraikkal és Búcsú Attilával (Csincsik Zsolt felvétele)

Az úszóiskolában részt vevő diákok a tanáraikkal és Búcsú Attilával (Csincsik Zsolt felvétele)

A július 6-án kezdődött, tíznapos úszóiskola csütörtökön fejeződött be az úszóvizsgával és a diplomaosztóval. Az okleveleket Búcsú Attila, a községi képviselő-testület elnöke adta át a gyerekeknek. Az egyesület az idén is Ada község önkormányzatának támogatásával szervezte meg az ingyenes úszóiskolát. Egyébként a tervezettnél egy nappal korábban zárult az úszóiskola, mert a koronavírus-járvány miatt július 17-étől ideiglenesen bezárják a strandfürdőt Adán. Az úszóiskolában négy helybeli testnevelő tanár, Branko Anušić, Damir Petrovac, Mátyás Magdolna és Sípos Oszkár segített a gyerekeknek elsajátítani az úszást.

– Összesen 102 Ada községi gyerekünk volt, közülük rendszeresen 95 tanuló járt az úszóiskolába, és 90 százalékuk megtanult úszni. Voltak olyanok, akik már tudtak úszni, nekik fejlődött a technikájuk és javult az erőnlétük. Elégedett vagyok az elért eredménnyel. Sajnos, két nappal korábban fejeztük be az úszóiskolát, mint ahogyan terveztük, az időjárás és az országban kialakult járványhelyzet miatt. A terv szerint tíz munkanapos lett volna az úszóiskola, de így a nyolcadik napon befejeztük a diplomaosztóval – nyilatkozta Sípos Oszkár testnevelő tanár.