2024. április 19., péntek

Rendkívüli helyzet Rumában

A gerontológia központban megbetegedettek állapota stabil

Ruma önkormányzata egyhangúlag döntött arról, hogy tegnap délután 13 órától bevezeti a rendkívüli helyzetet. A városban eddig 56 ember fertőződött meg koronavírussal. A rendkívüli helyzet kihirdetése összhangban áll a szerb kormány javaslatával, amely szerint az önkormányzatok abban az esetben folyamodjanak ehhez az intézkedéshez, amennyiben a betegek aránya a lakosok számához viszonyítva eléri az 1 : 1000-hez arányt.

– A döntés értelmében legfeljebb 10 személy vehet részt nyílt és zárt téri összejöveteleken. Továbbá minden sportklub számára tilos a beltéri edzés – mondta Slađan Mančić, a rumai válságstáb vezetője.

Az 56 beteg közül 18 a rumai Srem Gerontológiai Központ lakója, mindegyikük állapota stabil. A többi betegeknek enyhe tünetei vannak.

– Harcolunk a vírussal, felelősségteljesen viselkedünk. Meghallgatjuk a kormány, az egészségügyi szakemberek javaslatait, tanácsait. Védőfelszerelést viselünk, valamint elkerüljük a tömeges összejöveteleket, ünnepeket – tette hozzá Mančić. Az önkormányzat mai ülését a medence területén tartották meg, minden óvintézkedést tiszteletben tartva.