2024. április 18., csütörtök
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Ismét gázolt az Atalanta

Ott folytatta a tarolást a Serie A-ban az Atalanta csapata, ahol a Juventus elleni 2:2-es döntetlen előtt abbahagyta. A bergamóiak nagyon korán nyilvánvalóvá tették a Brescia számára, hogy nem tervezik könnyelműen venni a feladatot, Mario Pašalić már a 2. percben előnyhöz juttatta a házigazdát egy precízen kivitelezett akció végén. A Brescia erre még talált egy gyors választ Torregrossa révén (8.), de ezt követően többnyire csak kereste a labdát, majd a játékrész derekán az Atalanta 5 perc alatt hármat vágott szegény Andrenacci kapusnak. De Roon (25.) higgadt befejezése után Malinovsky lőtt szépségdíjas gólt huszonötről (28.), Zapata pedig közeli csukafejessel döntötte el (30.) a meccs legfontosabb kérdéseit. A folytatásban Pašalić három perc alatt egy-egy kiugratást követő, klasszis befejezéssel eljutott a mesterhármasig, míg a hajrában Spalek tudott egy kicsit kozmetikázni az eredményen a Brescia szemszögéből. A 6:2-es diadallal az Atalanta legalábbis ideiglenesen átvette a második helyet az Inter és a Lazio előtt.

A Premier League-ben a Chelsea és a Norwich kezdte meg a 36. fordulót, és a londoniak sikeresen javítottak a hétvégi, Sheffield otthonában elszenvedett bukás után. Frank Lampard legénysége Giroud góljával nyert, amivel a Kékek lépéselőnyre tettek szert a hétvégén ugyancsak pontokat hullajtó Leicester–Manchester United páros előtt. Utóbbi gárdák ma játszanak a fordulóban, de még győzelmük esetén is a Chelsea tartaná a harmadik helyet és a biztos BL-pozíciót.

Angol bajnokság, a 36. fordulóban: Chelsea–Norwich 1:0. Az élcsoport: Liverpool (–1) 93, Manchester City (–1) 72, Chelsea 63, Leicester (–1) és Manchester United (–1) 59 pont stb.

Olasz bajnokság, a 33. fordulóban: Atalanta–Brescia 6:2. Az élcsoport: Juventus (–1) 76, Atalanta 70, Inter (–1) és Lazio (–1) 68 pont stb.