2024. március 29., péntek

Már Tunéziába sem utazhatunk!

A hónap végéig leállt a közlekedés Olaszország irányába, illetve Bulgárián keresztül is csak átutazás lehetséges

Mától a hónap végéig Szerbia polgárai már Bulgáriába sem mehetnek, csupán abban az esetben, ha átutaznak az ország területén, hozta hírül az Szerbiai Rádió és Televízió, de értesítette erről a polgárokat Szerbia szófiai nagykövetsége is honlapján, hogy július 16-a és 31-a között korlátozták a határátlépést Szerbiából Bulgária irányába.

Az átutazást is csak akkor engedik meg a hatósági szervek, ha megvan a reális lehetősége, hogy a szerb állampolgár biztos elhagyja Bulgária területét.

Bulgária nemcsak Szerbiával szemben szigorította a határátlépést, hanem Bosznia-Hercegovina, Montenegró, Észak-Macedónia és Törökország polgárai felé is, ők sem léphetik át a határt.

Rossz hírt kaptak azok is, akik Olaszországba szerettek volna utazni ezekben a napokban, ugyanis tegnaptól már a szerb, illetve a montenegrói állampolgárok oda sem mehetnek, ugyanis mindkét országra a jelenlegi járványügyi adatok alapján kockázatosként tekintenek.

– Aláírtam azt a rendelkezést, miszerint Szerbia, Montenegró és Koszovó is a kockázatos államok listájára kerüljenek. A határátlépés és az átutazás is tilos azok számára, akik ezekből az országokból érkeznek – írta közösségi oldalán Roberto Speranza, Olaszország egészségügyi minisztere.

Tegnap délután az Európa Tanács újabb listát tett közzé azon kedvezményezett országokról, amelynek állampolgárai utazhatnak az Unió területén, de ezen sajnos Szerbia és Montenegró neve nem szerepel.

Tunézia belgrádi nagykövetsége szintén arról értesítette Szerbia állampolgárait, hogy kockázatos ország lévén lezárja előttük a határokat.