2024. március 29., péntek

Új raktárhoz jutott a Vöröskereszt

Adán az önkormányzat mobil raktárt vásárolt a humanitárius szervezetnek

Ada község önkormányzata egy fémvázas, mobil raktárt vásárolt használatra a Vöröskereszt adai szervezetének.

Bilicki Zoltán és Velez Teodóra a raktáravatón (Csincsik Zsolt felvétele)

Bilicki Zoltán és Velez Teodóra a raktáravatón (Csincsik Zsolt felvétele)

Bilicki Zoltán adai polgármester kedden ünnepélyesen átadta Velez Teodórának, a Vöröskereszt helyi titkárának a mobil raktár kulcsait, az objektumot Adán a humanitárius szervezet épületének udvarán állították fel egy betonplatón. A polgármester reményei szerint a beruházással hozzájárulnak a Vöröskereszt hatékonyabb és színvonalasabb munkájához.

Velez Teodóra elmondta, hogy a raktárban a népkonyha számára tárolják az élelmiszert. A koronavírus-járvány miatti szerény avatóünnepség után a frissen érkezett élelmiszer-szállítmányt már az új létesítményben rakták le a Vöröskereszt önkéntesei. Velez Teodórától megtudtuk, hogy a fémszerkezetű raktár 6×4 méteres alapterületű, és 2 méter magas.

– Adán hosszú éveken keresztül raktárként is használtuk a Vöröskereszt-épületet, amely erre nem megfelelő, sok rágcsálónk és egyéb kártevőnk volt. Régi vágyam volt, hogy egy raktárhelyiséget biztosítsunk a szervezetnek. A legegyszerűbb és a legjobb megoldást ez a mobil raktár jelentette, amelyet igyekeztünk hermetikusan lezárni. A helyi önkormányzat vásárolta a raktárt, amelyet a Vöröskereszt használatra kapott el. Nagyon örülünk ennek a mobil raktárnak, mert nélküle a népkonyha számára érkező élelmiszert már nem tudnánk hova rakni – közölte Velez Teodóra.