2024. április 19., péntek
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Karnyújtásnyira a trófea

Benzema 16. percben lőtt gólja végül győzelmet ért (Fotó: Beta/AP)

Benzema 16. percben lőtt gólja végül győzelmet ért (Fotó: Beta/AP)

Két játéknappal a spanyol pontvadászat vége előtt úgy tűnik, a Barcelonának le kell mondania a reményről, hogy megkaparinthatja a Real Madrid orra elől a bajnoki trófeát. A királyi gárda a hétvégi forduló utolsó találkozóján Granadában vendégeskedett, ahonnan Mendy és Benzema korai góljaival elhozta a három pontot. A második félidő elején Machis szépen végigvitt kontrából szépített, de többre nem futotta a matematikailag még Európában is reménykedő kiscsapat erejéből. A Blancók négy egységgel vezetik a tabellát a katalánok előtt, az utolsó két meccsből ugyanennyi pont elég a bajnoki címükhöz, hiszen Spanyolországban pontazonosság esetén az egymás elleni mérleg dönt, amiben ők a jobbak egy iksszel (0:0) és egy győzelemmel (2:0).

Angliában a Manchester United hatalmas lehetőséget puskázott el, hiszen a Southampton elleni sikerrel a harmadik helyre ugrott volna. Az Old Traffordon már a 23. percben 2:1 állt az eredményjelzőn, Armstrong gólja után Rashford és Martial vette vissza a vezetést a házigazdának, ám a hosszabbítás 6. percében jött a hideg zuhany, a frissen becserélt Obafemi egy szöglet után bekotorta a labdát, pontot mentve a vendégeknek.

A Serie A-ban az Inter 12 perc alatt (49–61.) 3 góllal, Young, Godin és Martinez révén fordította meg a Torino félidei előnyét (Belotti, 17.).

Angol bajnokság, a 35. fordulóban: Manchester United–Southampton 2:2. Az élcsoport: Liverpool 93, Manchester City 72, Chelsea 60, Leicester és Manchester United 59 pont stb.

Olasz bajnokság, a 32. fordulóban: Inter–Torino 3:1. Az élcsoport: Juventus 76, Inter és Lazio 68, Atalanta 67 pont stb.

Spanyol bajnokság, a 36. fordulóban: Alavés–Getafe 0:0, Villarreal–Sociedad 1:2, Granada–Real Madrid 1:2. Az élcsoport: Real Madrid 83, Barcelona 79, Atlético és Sevilla 66 pont stb.

Kamerunban nem lesz BL

Nem Kamerunban rendezik az afrikai labdarúgó Bajnokok Ligája mostani idényéből hátralévő három mérkőzést – jelentette be hétfőn az ország sportági szövetségének elnöke. Seidou Mbombo Njoya közölte, hogy a járványtól való félelem miatt az ország kormánya elvetette a rendezést, amelyre a kontinentális szövetség kérte fel júniusban a kameruniakat. A zárószakaszt eredetileg májusban játszották volna, ám a járvány miatt szeptemberben rendezik. A sorozatból a két elődöntő és a döntő van még hátra, az al-Ahli és az ugyancsak egyiptomi Zamalek mellett két marokkói csapat, az előző évben döntős Wydad Casablanca és a Raja Casablanca van még versenyben.