2024. március 29., péntek
SPORTHÍREK

Berrettini nem szünetel

Berrettini nem volt méltó riválisa Đokovićnak (Fotó: Beta/AP)

Matteo Berrettini (Fotó: Beta/AP)

TENISZ

Miközben a szurkolók nagy izgalommal várják a teniszidény folytatását, és találgatják, kik hagyják ki a US Opent, Európában és Amerikában folytatódik a bemutatók sorozata. A legszorgalmasabb az olasz Matteo Berrettini, aki Kitzbühel és Nizza után Berlinben is játszik, ahol az elődöntős ellenfele a spanyol veterán Roberto Bautista lesz. A német fővárosban még Dominic Thiem, a nőknél pedig Elina Szvitolina és Kiki Bertens szerepel a négy között.

BERLIN. – A bemutató negyeddöntőjében, férfiak: Bautista–Struff 6:3, 3:6, 10:7, Sinner–Haas 6:4, 3:6, 10:8. Nők: Szevasztova–Görges 6:3, 4:3 – feladás, Kvitová–Petković 6:4, 6:1.

BELGRÁD. – A kelet-európai bajnokságon: Tepavac–Stipić 6:2, 6:4, Berankis–Szaveljov 6:2, 6:2, Šetkić–Pavlović 6:0, 6:1.

WHITE SULPHUR SPRINGS. – Az amerikai bemutatón, férfiak: Sandgren–Querrey 5:4, Harrison–Johnson 5:4, Arevalo–Sock 5:3, Fritz–Johnson 5:3. Nők: Clijsters–Pera 5:2, McHalke–Brady 5:4, Puig–Collins 5:3.

ASZTALITENISZ

Február–márciusban a csapat-vb

A Nemzetközi Asztalitenisz-szövetség (ITTF) végrehajtó bizottságának hétfői döntése értelmében február 28. és március 7. között rendezik meg a 2021-re halasztott puszani csapat-világbajnokságot. Az ITTF-nél egyébként kezdenek lemondani arról, hogy a 2020-as versenynaptár hátralévő programjaiból még bármit is meg lehessen tartani, ezért továbbra is kisebb, regionális versenyekben gondolkodnak, valamint úgynevezett buborékban zajló tornákat hoznának tető alá.