2024. április 25., csütörtök

Rendezték a Komensky teret

A rekonstrukciós munkálatok május végén kezdődtek, 50 új parkolót építettek, új járdákat alakítottak ki és az úttestre új aszfaltréteget húztak. Ezenkívül felújították a vízhálózatot is, de a zöld felületeket meghagyták.

– Befejeződtek a Komenský tér rekonstrukciós munkálatai, amelyek során új parkolókat, járdákat alakítottak ki, az úttestre pedig új aszfaltréteg került. A projektum megvalósítását nagyrészt a Parking servis finanszírozta, de az újvidéki önkormányzat is támogatta. A munkálatok összértéke 15 millió dinár, a Komenský téren nap mint nap nagy a forgalom, mivel a környéken sok a lakóépület, és több oktatási intézmény is itt található. Az Iskola utca és a Komenský tér most végre rendezett, még csak a falfirkákat kell eltávolítani. A közvélemény-kutatások szerint az újvidékiek számára a városban az egyik nagyobb gondot a parkolók hiánya jelenti, ezt a problémát az önkormányzat koncessziós szerződéssel oldja meg, amelynek keretében garázsokat építenek majd a városban. Ezzel egyidejűleg az önkormányzat folytatja a beruházásokat az új parkolók kialakítására. A Parking servis ezt a feladatot nagyon jól végzi, és sok felújítási munkálat van tervben – mondta a polgármester. Hangsúlyozta, hogy a járványügyi helyzet a városban bizonytalan. Vučević felhívást intézett a polgárokhoz, hogy mindenki tartsa be a városi válságstáb előírásait: – A Komenský tér felújítása is egy újabb bizonyíték arra, hogy a város él, működik, a munkát folytatni kell! Csökkentettük a nyilvános eseményeket, de azt látjuk, hogy a városban tovább folyik az élet, a kommunális tevékenységek gond nélkül zajlanak, a vállalatok működnek. Meg kell tanulnunk együtt élni a pandémiával, mert a koronavírus, úgy tűnik, még jó ideig jelen lesz mindennapjainkban. Mindenkinek az a feladata, hogy betartsa az előírásokat, legyünk fegyelmezettek, lelkiismeretesek, mert ez a legjobb védekezés ezekben a nehéz időkben – magyarázta Újvidék polgármestere.

Stevan Lugonja, a Parking servis igazgatója elmondta, hogy a közvállalat az újvidéki önkormányzat támogatásával folytatja a parkolók építését és felújítását a városban.

– Pár hónappal ezelőtt 100 új parkolóhely épült a Munkás utcában, további 200 a Strandnál, és városszerte is több parkolót felújítottunk. Örvendetes hír, hogy a munkálatokat a kitűzött határidő előtt befejeztük, 90 nap helyett 40 nap alatt. A Komenský téren most modern parkolók állnak a polgárok rendelkezésére, azok, akik eddig is itt parkoltak, észreveszik majd a különbséget – véli Lugonja, aki hangsúlyozta: a téren nemsokára kerékpárparkolókat is elhelyeznek.