2024. március 29., péntek

Fertőzés gyanújával kórházban egy hároméves gyermek

A Szabadkai Közkórház keddi jelentése szerint az intézmény légúti megbetegedésekkel foglalkozó osztályán az elmúlt 24 órában 29 pácienst vizsgáltak meg, akik a koronavírussal való fertőzöttségre utaló tüneteket produkáltak. Az elmúlt 24 órában nyolc új beteget fogadtak fel kórházi kezelésre, míg egy személyt gyógyultnak nyilvánítottak, így elhagyhatta az intézményt, és az elkövetkező két hétben otthoni karanténban lesz.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

A kórház Fertőző Betegségek Osztályán 38 beteget ápolnak. Közülük 28 személy PCR-tesztje lett pozitív. A kórházban ápolt páciensek állapota stabil. Egy idősebb személy súlyosabb kórképpel rendelkezik – őt az intézmény intenzív osztályán ápolják, állapota stabil. A kórház jelentése emellett arra is kitér, hogy koronavírus-fertőzés gyanújával kórházi kezelésben részesül egy hároméves kisgyerek, akinek állapota stabil, és jól érzi magát. A gyermek anyja kíséretében tartózkodik a kórházban.

A bizonyítottan koronavírussal fertőzött ápoltak átlagéletkora 51,8 év. A legfiatalabb páciens 22, míg a legidősebb 87 esztendős.

A Közegészségügyi Intézetnek kedden 16 mintát továbbítottak PCR-tesztelésre.

Végezetül a kórház jelentésében arról is szót ejtenek, hogy az intézmény alkalmazottai között nincsenek új fertőzöttek.