2024. április 20., szombat

Győzelemmel kezdtek a lányok

Vasárnap este a női Szuperliga egyik újonca, a magyarkanizsai TSC is lejátszotta első felkészülési mérkőzését. A Tisza menti együttes Újvidéken vendégszerepelt, ahol a kék-fehérek 2:0-s félidő után 3:0-ra nyertek az I. ligás Moszkva csapata ellen. A találkozón sok helyzetet kialakító magyarkanizsaiak góljait Knežević Milana, Kecman Mina és Božić Božana szerezte.

Néhány napja elkészült a női Szuperliga 2020/2021-es idényének menetrendje. Az augusztus 8-ai nyitófordulóban a TSC lányai az országos bajnok szabadkai Spartacus otthonában lépnek pályára, egy héttel később pedig a Zemunt látják vendégül.

TORNYOS

Gól nélkül a nyitányon

A Szabadkai Körzeti Liga egyik újonca, a Tornyos gárdája július 4-én kezdte meg a felkészülést a 2020/2021-es idényre. Homolya Miklós és társai a heti négy edzés mellett a hétvégén lejátszották első felkészülési mérkőzésüket, amelyen hazai környezetben 0:0-s döntetlen született a hajdújárási Vinogradar ellen. A tornyosi csapat következő ellenfelei a njegoševói Proleter és a törökkanizsai Obilić együttesei lesznek, de más környékbeli csapatok ellen is terveznek barátságos meccseket. A nyári szünet alatt a tornyosi klub két tapasztalt, Vajdasági Ligát is megjárt játékost is leigazolt: Velimir Đorđević kapus a kishegyesi Egységtől, a középhátvéd posztján szereplő Mićo Samardžija pedig a Tomislavci gárdájától érkezett. Rajtuk kívül még az ifjúsági csapat két labdarúgója, Gubik Martin és Lality Lázár került fel az első csapat keretéhez. A piros-fehéreket eddig egy játékos hagyta el, a tehetséges ifjú csatár, Rusák Áron ugyanis a vajdasági ligás Bajsában folytatja pályafutását.

SZABADKA

Elkezdte a felkészülést a Bácska

A Szerb Liga vajdasági csoportjában szereplő Bácska 1901 labdarúgói megkezdték a felkészülést a 2020/21-es idényre. Az ország legidősebb klubja főleg a fiatal játékosokra épít, kiegészítve néhány tapasztaltabb labdarúgóval. Az együttest továbbra is Savo Pavićević vezeti, segédje Dejan Srdić lesz. Az elmúlt idényben pályára lépett csapatból Anđić, Bjedov, Kaluđerović, Lučić, Lazić, Milić, Bijelović és Orčić már nem tagja a piros-fehér együttesnek. Savo Pavićević vezetőedző kiemelte, hogy a hosszú szünet után alig várták, hogy újra edzésbe állhassanak.

Habár a vírus még mindig jelen van, bízom benne, hogy a bajnokság a tervezett időben megkezdődik. Mi dolgozunk, ameddig az előállt helyzet lehetővé teszi. A keret alaposan megváltozott, több fiatal és tehetséges játékossal rendelkezünk, akik a korosztályos csapatainkban már bizonyítottak, és megérdemlik, hogy az első csapatban is lehetőséget kapjanak. Van kitől tanulniuk, hiszen több tapasztalt futballista is erősíti sorainkat. Senkinek sincs bérelt helye a csapatban, mindenkinek meg kell küzdenie a kezdőbe kerülésért – emelte ki a vezetőedző.

Az első felkészülési mérkőzést július 18-án a csonoplyai Sloga ellen játssza a Bácska, 28-án a Tavankut, augusztus 1-jén pedig a kúlai Hajduk lenne az ellenfél.

Az első edzésen a következő játékosok vettek részt: Oliver Đukić, Novak Vujošević, Nebojša Mezei, Miloš Manojlović, Stefan Simić, Nemanja Bursać, Nikola Cetina, Luka Đurović, Đorđe Glišović, Aleksandar Šafranj, Aleksa Bogojević, Ognjen Šušnjar, Horváth Ádám, Matija Tomić, Strahinja Prole, Milan Kozomora, Branislav Veliković, Nikola Šašić, Strahinja Lukić, Vasilije Čučković, Luka Malenčić, Aleksandar Kukolj, Mateja Nenadović.

TÖRÖKKANIZSA

Magyarkanizsára kerül a trófea

A törökkanizsai önkormányzat támogatásával a helyi Obilić Labdarúgóklub idén is megszervezte a hagyományos, nyári kispályás labdarúgótornáját, amely a magyarkanizsai BBB csapatának győzelmével zárult. A Tisza-partiak végig remek teljesítményt nyújtottak, a döntőben a Mokrint verték meg 6:0 arányban, s a győztesnek járó trófea mellett a 200 000 dináros pénzdíjat is bezsebelték. A második helyezett mokriniak sem panaszkodhattak, ezüstérmük mellé 50 000 dinár jutalmat is kaptak. A harmadik helyért az újvidéki Gruja és az óbecsei Tisza Automotiv csapott össze, a párharc végül büntetőkkel dőlt el, a székvárosiak 5:4-re győzték le a Tisza-partiakat. A harmadik helyezett sem maradt pénzdíj nélkül, 30 000 dinárral jutalmazták teljesítményüket.

A torna legjobb játékosának a Tisza Automotiv focistáját, Stefan Koraćot választották meg, míg a legjobb kapusnak járó különdíjat a BBB hálóőre, Nikola Stijović érdemelte ki. A legtöbb gólt szintén a győztes csapat tagja, Nebojša Đukić lőtte. A magyarkanizsaiaknál az említett két játékoson kívül még Zoran és Marko Spahić, Stanislav Sarapa, Ratko Radulović, Radovan Jevtić, Zoran Terzin, Nagy Zoltán, Muhi Csaba és Marko Mijić játszott.

A serdülők mezőnyében a helyi Red Dragons győzelmével zárult a torna, a második a Drim tim, a harmadik pedig az Otpisani csapata lett.