2024. április 24., szerda
HORVÁTORSZÁG

Komoly tervek a várdaróci klubnál

Az Eszéktől 12 kilométerre fekvő kis drávaszögi településen, a többnyire magyarok lakta Várdarócon 1947-ben alakult meg a helyi labdarúgóklub, amely sokáig a legalacsonyabb rangfokozatban szerepelt. A zöld-fehérek 2016-ban megnyerték a Baranyai Ligát, így a következő idényt már a pélmonostori megyei II. osztályban kezdhették el.

A járvány miatt félbeszakadt 2019/2020-as szezonban az észak-baranyai csapat mind a tizennégy mérkőzését megnyerte a bajnokságban, ami újabb bajnoki címet jelentett a klubnak. Ez azonban még nem volt elég a feljutáshoz, a Várdaróc gárdájának ugyanis selejtezőt kellett játszania az Eszék-Baranya megyei I. osztályba jutásért: a zöld mezesek a kiábrándító hazai 1:1 után a visszavágón 2:1-re kikaptak a dályai Radnički otthonában, így a legmagyarabb horvát focicsapatnál még legalább egy évet kell várni a megyei I. ligára.

A szezon előtt a drávaszögi klubnál a magyar állam támogatásának köszönhetően komoly beruházások kezdődtek el, új kispadok készültek, a kapuk mögé új labdafogó hálókat vásároltak, és kiépülőben van a villanyvilágítás is, hogy az egyre jobban megerősödő első csapat az esti órákban is edzeni tudjon. Mindezek mellett tervben van az öltözők felújítása és új klubhelyiségek kialakítása is.

Kiss Dárió, a Várdaróc FC sportigazgatója a dályai vereség után lapunknak elmondta, hogy a kudarc miatt nem törik meg a lendület a klubnál, a folyamatos fejlesztések hamarosan meghozzák a jobb eredményeket a pályán is. A baranyai egyesületnél folyamatosan bővítik az utánpótlásbázist is, a hosszú távú cél pedig az, hogy a Várdaróc együttese az első osztályban szereplő Osijek fiókcsapata legyen. A zöld-fehér klub a közeljövőben szeretné felvenni a kapcsolatot topolyai TSC-vel is.