2024. április 19., péntek
SPORTHÍREK

Olasz diadal Nizzában

TENISZ

A nizzai torna győztese az olasz Matteo Berrettini lett, aki a vasárnap esti döntőben szoros küzdelemben múlta felül a fő esélyesnek tartott görög Sztefanosz Cicipaszt. Ez volt Berrettini második dobogója két napon belül, hisz szombaton Kitzbühelben a 3. helyen zárt.

NIZZA. – Az UTS torna elődöntőjében: Berrettini–Gasquet 3:2, Cicipasz–Goffin 3:0. Döntő: Berrettini–Cicipasz 3:2.

NFL

Változik a Washington neve

Minden bizonnyal megváltozik az észak-amerikai profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Washington Redskins franchise-ának neve. A „rézbőrűek” csapatát 1933-ban nevezte el így az akkori tulajdonos George Preston Marshall, a név azóta változatlan volt. Dan Snyder, a jelenlegi tulaj korábban még arról beszélt, nem törlik el a 87 éves hagyományt, ám a legújabb fejlemények alapján mégis módosításra lehet szükség. A teljes amerikai társadalmat felforgató tüntetések és zavargások közepette ugyanis több óriáscég – Pepsi, FedEx, Nike – azzal állt elő, hogy minden kapcsolatát felbontja a franchise-zal, amennyiben az nem törli az őslakos amerikaiakra nézve megkülönböztető nevét.

NBA

Jokić elutazott

A Denver Nuggets háza tájáról érkező hírek szerint megérkezett az amerikai kontinensre Nikola Jokić, a gárda szerb húzóembere. A zombori azért nem tudott az előre egyeztetett időben csatlakozni csapatához, mert itthon elkapta a koronavírust, ám immár megfelelő számú negatív tesztet produkált ahhoz, hogy beengedjék az Egyesült Államokba. A népszerű „Joker” várhatóan hamarosan társaihoz is csatlakozik az orlandói Disney Worldben berendezett NBA-buborékban. A liga július 30-án indul újra, a Denver a hátralévő 8 alapszakaszmeccs kimenetelétől függetlenül biztosan ott lesz a playoffban.

Rondo kidőlt

Eltört a hüvelykujja Rajon Rondónak, akire így hat–nyolc hétig nem számíthat a Los Angeles Lakers. A Boston Celticsszel 2008-ban bajnok irányító az együttes vasárnapi edzésén sérült meg, meg is kell operálni, így várhatóan a rájátszás közepén kapcsolódhat majd be a munkába. A Lakers a július 30-ai nyitónapon városi riválisával, a Clippersszel találkozik.