2024. március 28., csütörtök

Bécsbe sem repülhetünk

Az osztrák hatóságok megtiltották a Nyugat-Balkánról érkező repülők leszállását

A koronavírus-járvány terjedése miatt Ausztria kiszélesítette azon országok listáját, amelyek területéről nem fogadja a járatokat a bécsi repülőtér. Az új lajstromon az eddigi 8 ország helyett most 18 szerepel, és köztük van Szerbia is. A továbbiakban a nyugat-balkáni országok egyike sem indíthat járatot Bécsbe, de az egészségügyi minisztérium javaslatára Bulgária, Románia, Moldávia és Egyiptom is a tiltólistán van. Július végéig tehát többek között megszüntetik a belgrádi, bukaresti, podgoricai, szarajevói, szkopjei, szófiai, tiranai és várnai járatokat is.

Továbbra sem fogadnak utasokat Fehéroroszországból, Kínából, az Egyesült Királyságból, Iránból, Portugáliából, Oroszországból, Svédországból és Ukrajnából, ezekről a területekről ugyanis már előzőleg sem lehetett Ausztriába repülni.
Az osztrák hatóságok rendelete értelmében a leszállási engedélyt továbbra is megkaphatják a teherszállító repülők, valamint azok a járatok, amelyek „osztrák érdekeket képviselnek”. Engedélyezik ugyanis az osztrák állampolgárok visszatérését, a betegeket és egészségügyi dolgozókat szállító járatok érkezését, de a mezőgazdasági munkásokat is fogadják.