2024. április 20., szombat
SPORTHÍREK

Döntetlen a barátságoson

LABDARÚGÁS – TSC

A TSC csapata 1:1-es döntetlent játszott Palánkán barátságos mérkőzésen, a Szuperligába frissen feljutott Bačka ellen. SzabóZoltán együttese az első félidőben SzilágyiVladimir révén megszerezte a vezetést, a nagyszünetre 1:0-s topolyai előnnyel vonultak a felek. A második félidőben Žličić egyenlített, majd a lefújásig változatlan maradt az eredmény.

KÉZILABDA

Nincs szerb szabadkártya

A szerb férfi kézilabda-válogatott nem kapott szabadkártyát a 2021 januárjában esedékes egyiptomi világbajnokságra. A wild cardra hét válogatott pályázott, a Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) döntése értelmében a korábbi világbajnokság 20. és 21. helyezettje, azaz Oroszország és Lengyelország vehet részt a január 13. és 31. között megrendezendő tornán.

A világbajnokság mezőnye: Egyiptom (rendező), Dánia (az aktuális világbajnok), Algéria, Angola, Zöld-foki Köztársaság, Demokratikus Kongó, Marokkó és Tunézia (Afrika képviselői), Bahrein, Japán, Katar, Dél-Korea (Ázsia képviselői), Ausztria, Fehéroroszország, Horvátország, Csehország, Franciaország, Németország, Magyarország, Izland, Norvégia, Portugália, Spanyolország, Szlovénia és Svédország (Európa képviselői), Argentína, Brazília és Uruguay (Dél- és Közép-Amerika képviselői), Lengyelország és Oroszország (szabadkártyások).

A fennmaradó két hely az észak-amerikai selejtező kimenetelétől függ.

ASZTALITENISZ

A Banat a bajnok

A Szerbiai Asztalitenisz-szövetség végrehajtó bizottsága döntött a 2019/2020-as férfi Szuperliga bajnoki idényének befejezéséről, és a nagybecskereki Banat csapatát hirdette ki győztesnek, amely a bajnokságban a legtöbb pontot szerezte.

TENISZ

Rubljov tiroli diadala

Kisebb meglepetésre Andrej Rubljov orosz teniszező nyerte meg a tiroli Kitzbühel városkában megrendezett tenisztornát, amelynek házigazdája a ranglistán 3. Dominic Thiem volt. Rubljov ezzel pótolta, amire Zadarban nem adódott alkalma, hisz az Adria Touron is döntős volt, de a Đoković elleni zárómeccset Grigor Dimitrov fertőzése miatt lemondták.

KITZBÜHEL. – A Thiem-torna elődöntőjében: Thiem–Bautista 6:7, 6:2, 6:2, Rubljov–Berrettini 6:4, 7:6. A 3. helyért: Berrettini–Bautista 6:4, 6:2. Döntő: Rubljov–Thiem 6:2, 5:7, 10:8.

NIZZA. – Az UTS bajnokság 9. fordulójában: Cicipasz–Goffin 4:0, Gasquet–Paire 3:1, F. López–Benchetrit 3:1, Brown–Popyrin 3:2, Moutet–Rune 3:2.

BELGRÁD. – A kelet-európai női tornán: Sretenović–Vangelova 6:1, 6:2, Piter– Đaković 6:2, 7:7, 6:2, Kostić–Bonić 6:4, 6:1, Eraydin–Joksović 6:1, 6:1, Berberović–Husarić 5:7, 7:6, 6:3, Gjorcseszka–Dražić 6:2, 6:3.

KERÉKPÁROZÁS

Contadoré az új rekord!

Megdöntötte az Everesting-rekordot Alberto Contador hétszeres Grand Tour-győztes exprofi kerékpáros. A pehelysúlyú, 37 éves spanyol az ausztrál Lachlan Morton alig egy hónapos rekordját adta át a múltnak, tíz percet faragva rajta, miután egy 140 kilométeres edzésen, 7:27:20 óra alatt teljesítette a Mount Everestnek megfelelő, 8848 méteres szintkülönbséget. Contador a Segovia városa közelében található Navapelegrín emelkedő legmeredekebb, szűk egy kilométeres részén teljesítette a csúcsot, egymás után 78 alkalommal feltekerve a helyenként 20 százalékos kaptatón.

NHL

Rajt decemberben

December 1-jén, a szokásosnál közel két hónappal később rajtolhat az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) 2020/21-es idénye – számolt be az ESPN. A sportcsatorna birtokába jutott tervezetben az illetékesek pontosan kijelölték a közeljövő legfontosabb eseményeinek időpontjait, amelyeket a játékosok már elfogadtak, a liga vezetőségének viszont még szavaznia kell róla. A javaslat szerint az augusztus 1-jétől folytatódó mostani szezon Stanley-kupa-döntőjére szeptember 20. és október 2. között kerülne sor. A új szezon draftját október 6-án tartanák, az idény előtti edzőtáborok november 17-én kezdődhetnének meg, és december 1-jén indulna az alapszakasz. A mostani idényben az állva maradt 24 csapat július 26-án utazik abba a városba, ahol augusztustól a rájátszásban szerepel: várhatóan a keletiek Torontóba, a nyugatiak Edmontonba.