2024. március 29., péntek
FELNŐTTKÉPZÉS ÓBECSÉN

Az idén 21-en fejezték be az általános iskolát

Óbecsén a Sever Đurkić Általános Iskolában minden évben megszervezik azoknak a felnőtteknek a részére a képzést, akik kiskorukban nem fejezték be az általános iskolai tanulmányaikat. Becslések szerint Óbecse községben körülbelül 3000 személy nem fejezte be az általános iskolát. E szám csökkentése érdekében 2013 óta megszervezik az általános iskolai felnőttképzést, a realizációban pedig partnerek a helyi önkormányzat, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat, a roma kérdések koordinátora és az óbecsei Szociális Védelmi Központ. Az idén az általános iskolát 21-en fejezték be, közülük ketten tizenhét évnél fiatalabbak és folytatják tanulmányaikat a Műszaki Iskolában.

A szervezők elmondták, hogy a funkcionális felnőttképzés három szakaszból áll, ezek a szakaszok egy-egy évig tartanak. A program ingyenes, és azoknak a résztvevőknek, akik Óbecsén kívüli településen élnek községünkben, joguk van az útiköltség megtérítésére. Azt is megtudtuk, hogy többnyire 17 és 45 év közöttiek azok a személyek, akik ilyen módon fejezik be az általános iskolát, a jó hír pedig az, hogy az utóbbi két évben megnőtt azoknak a száma, akik sikeresen befejezték tanulmányaik ezen szakaszát, és oklevelet is kaptak.

Az iskolában elmondták, hogy az érdeklődők beiratkozása augusztusban és szeptemberben van, a képzés pedig októberben kezdődik.