2024. március 28., csütörtök
KORONAVÍRUS VAJDASÁGBAN

126 új fertőzőtt, legtöbb újvidéki

Az utóbbi 24 órában 126 új koronavírus-fertőzést igazoltak a tartományban, a vírus Vajdaság szinte minden részében kimutatható. Legtöbb megbetegedést Dél-Bácskában és Újvidéken jegyeznek.

Vajdaságban jelenleg 1275 koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván – áll a tartományi kormány közleményében. A Vajdasági Klinikai Központban 201 beteget ápolnak, közülük 16-an szorulnak lélegeztetőberendezésre, ők súlyos állapotban vannak.

A pancsovai közkórházban 100, a többi vajdasági COVID-kórházban összesen 95 fertőzött van. Verbászon 36, Sremska Mitrovicán 20, Zomborban 15, Szabadkán 13, Versecen 8, Nagykikindán 3.

Az újvidéki Gyermekkórházban három kisgyereket ápolnak, akiknél kimutatták a COVID-19 vírus jelenlétét.

A járvány kezdete óta 321 egészségügyi dolgozó fertőződött meg a koronavírussal Vajdaságban. A mai nappal bezárólag 54 vajdasági polgár hunyt el a koronavírus-fertőzés szövődményeiben.

A tartományi kormány közleményében hangsúlyozza, hogy ezek az adatok rámutatnak a helyzet súlyosságára, és arra intenek bennünket, hogy felelősségteljesen viszonyuljunk a saját és polgártársaink egészségének megőrzésében – jelenti a 021.rs.

Ugyanakkor Srđa Janković immunológus a Szerbiai RTV-ben kijelentette, hogy a szakma nem számított ennyire drasztikus fordulatra a járvány terjedését illetően. Mint mondta, arra számítottak, hogy a felmelegedés és a nyári viszonyok enyhítenek a járványhelyzeten, ennyire drasztikus fordulatra senki sem számíthatott – nyilatkozta.