2024. április 20., szombat

Rebić: Szombaton 42 személyt letartóztattunk

Szabadon engedték Srđan Nogót

A rendőrség szombaton 42 személyt tartóztatott le vandalizmus és a tiltakozásokban mutatott agresszív viselkedés miatt, közöttük van az N1 újságírójának, Petar Gajićnak a támadója is – jelentette ki Vladimir Rebić, a rendőrség igazgatója a Prva Televíziónak. Mint mondta, a szombati és a korábbi napokban kinyilvánított agresszivitás miatt tartóztatták le az említett 42 személyt. Az N1 újságírójának támadóját őrizetbe vették.

Hozzáfűzte, hogy szombaton lényegesen békésebb tüntetésnek voltunk szemtanúi, noha kisebb incidensek történtek, így a rendőrségnek szombaton is be kellett avatkoznia. 14 személyt a rendőrség elleni támadás miatt tartóztattunk le, közülük egy kiskorú, ami ellentmond annak az állításnak, hogy a tiltakozás során gyerekeket vettek őrizetbe. A rendőrség igazgatója szerint a rend őrei visszafogottságról és önuralomról tettek tanúbizonyságot egyes tiltakozók vandál megnyilvánulásai alkalmával.

Rebić kijelentette továbbá, hogy a rendőrség követi a közösségi hálókon terjedő információkat, és készen áll arra, hogy beavatkozzon, ha bárkinek az élete vagy a vagyona kerül veszélybe.

Egy rendőrnek eltört mindkét lába és kórházban fekszik, és egy „bizonyos számú” rendőr otthoni körülmények között lábadozik, írja a 021.rs.

Ide kapcsolódó hír, hogy a Dveri egykori tagját, Srđan Nogót szabadon engedték, miután kihallgatták az ügyészségen amiatt, mert részt vett a Szerbia parlamentje előtti incidensekben.