2024. március 28., csütörtök

Fertőtlenítőszer mindenkinek

Az újvidéki önkormányzat mindenki számára biztosított NaClO-t

Pénteken közleményben tájékoztatták a polgárokat arról, hogy minden igénylő számára biztosították a szükséges fertőtlenítőszert (nátrium-hipoklorit) az épületek, üzletek stb. bejáratánál elhelyezett szivacsos lábfertőtlenítő tálcák feltöltésére.

A lábfertőtlenítő tálcákban szivacs van, amelyet fertőtlenítőszerrel lehet-kell feltölteni (Fotó: Szeli Balázs)

A lábfertőtlenítő tálcákban szivacs van, amelyet fertőtlenítőszerrel lehet-kell feltölteni (Fotó: Szeli Balázs)

A nátrium-hipoklorit-oldatot több helyen lehet átvenni városszerte: a Vojvodina Sport- és Üzletközpontban (hivatalos bejárat 3. – a Promenada bevásárlóközponttal szemben) július 11-étől reggel 7.30-tól 16 óráig, a Stan közvállalatban (Gál László utca 22., főbejárat) július 11-étől 12 óra és 16 óra között, valamint a Városi Közlekedési Közvállalatban (Futaki út 46., főbejárat) július 11-étől 12 óra és 16 óra között.

A fertőtlenítőszer átvételéhez a polgárok kötelesek magukkal hozni üres palackokat vagy 50 liternél nem nagyobb űrtartalmú tartályokat.

A palackokat, tartályokat előzőleg fertőtleníteni kell. A nátrium-hipoklorit-oldatot nem kell a továbbiakban hígítani, 9:1 arányban használatra kész. A polgárok az átvétel során megfelelő használati utasítást kapnak.

A fertőtlenítőszerből van elegendő mindenki számára, a napokban a kijelölt helyeken gond nélkül mindenki átveheti a számára szükséges mennyiséget.

Az újvidéki önkormányzat felhívást intézett a lakóépületek gondnokaihoz, hogy a lábfertőtlenítő tálcák feltöltésére szükséges nátrium-hipoklorit-oldat beszerzését ők végezzék el.

A szakértők véleménye szerint a lábfertőtlenítő tálcák a védelem első vonalát jelentik a járvánnyal szembeni küzdelemben, hiszen megakadályozzák a kórokozók bejutását a létesítménybe, valamint az épületről épületre való terjedésüket is. A Ciklonizacija vállalat szakemberei a Stan és a Gradsko zelenilo közvállalatok dolgozóinak segítségével helyezték el a lábfertőtlenítőket minden épület, üzlet stb. bejáratában.

Az újvidéki önkormányzat áprilisban több mint 4700 lábfertőtlenítő tálcát helyezett el az újvidéki lakóépületekben.