2024. március 29., péntek

Egy szabadkai személy elhunyt a koronavírus következtében

A Szabadkai Közkórház pénteki jelentése szerint az elmúlt huszonnégy órában az intézmény légúti megbetegedésekkel foglalkozó rendelőjében 19 olyan személyt teszteltek, akik lázzal, illetve légzési problémákkal küzdöttek. Közülük kettőt kórházi kezelésre az intézményben tartottak.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

A csütörtöki nap folyamán egy páciens lélegeztetőgépre került a súlyos kórképe miatt, és őt a Vajdasági Klinikai Központba szállították. Egy szabadkai beteg életét vesztette – őt az elmúlt egy hónapban folyamatosan lélegeztetőgépen tartották a Vajdasági Klinikai Központban.

A kórház Fertőző Betegségek Osztályán jelenleg 13 pácienst ápolnak, közülük öt személy PCR teszteredménye pozitív volt, míg a többiek eredményét még várják. Két pácienst hazaengedtek, mert PCR tesztjük negatív lett, ők 14 napos otthoni karanténban vannak. A Fertőző Betegségek Osztályán kezelt páciensek állapota stabil.

A csütörtöki napon elküldött 19 minta közül 8 páciens PCR tesztje lett pozitív a SARS Cov 2 vírusra, 4 személy eredménye negatív lett, 7 személy esetében pedig még várnak az eredményekre. A pénteki nap folyamán 18 mintát továbbítottak PCR tesztelésre.