2024. április 20., szombat

Intézkedések Óbecsén

Óbecse község Rendkívüli Helyzetek Törzskara hétfőn megtartott ülésén határozatot hozott a COVID-19 járvány elnyomására, megelőzésére és visszaszorítására irányuló intézkedésekről Óbecse község területén.

Az óbecsei önkormányzat elég jól teljesített, de még sok lehetősége van a javulásra (Fehér Rózsa felvétele)

Az óbecsei önkormányzat épülete (Fehér Rózsa felvétele)

A törzskar a közvállalatok, intézmények és szervezetek vezetőit Óbecse község területén arra utasította, hogy úgy szervezzék meg a munkát, hogy biztosítsák a tevékenységek rendszeres elvégzését, a munkavállalók és felhasználók védelmére maximális védőeszközök alkalmazásával. Emellett a védőmaszkok és fertőtlenítőszerek használata kötelező a zárt helyiségekben, az előírt társadalmi távolság tiszteletben tartása mellett. Másfelől, a vendéglátóipari tevékenységet végző gazdasági egységeket arra utasítják, hogy a tevékenységek fókuszát a nyílt terekre, azaz a kerthelyiségekre irányítsák. A törzskar közleményében az áll, hogy különös figyelemmel fogja kísérni a vendéglátóipari létesítmények munkáját a zárt helyiségekben és a kerthelyiségekben. A vendéglátóipari létesítmények tulajdonosainak biztosítani kell az alkalmazottak és a vendégek védelmére előírt intézkedések szigorú alkalmazását, az üzlethelyiségek napi fertőtlenítését, valamint a fertőtlenítőszerek és egyéb védőeszközök használatát.

A speciális és a klasszikus szerencsejátékok szervezőinek minden olyan megelőző intézkedést meg kell tenniük, amely a COVID-19 fertőző betegség terjedésének megakadályozását szolgálja, és amelyek biztosítják a munkavállalók biztonságát és a szolgáltatás igénybe vevőinek biztonságát. Korlátozniuk kell a személyek számát a helyiségekben, be kell tartani a fizikai távolságot, azaz a két személy közötti távolság legalább két méter kell hogy legyen, de ajánlott az üveg, a műanyag vagy a hasonló akadály használata is.

Az óbecsei Đorđe Predin Badža, a fiatalok sport- és kulturális tevékenységével foglalkozó intézményben az úszómedencéknél minden előírt védőintézkedést alkalmazni kell, a COVID-19 vírus ellen, dezoakadályokat kell felállítani, és gondoskodni kell arról, hogy a látogatók és az alkalmazottak is betartsák az összes előírt védőintézkedést. Az óbecsei Đorđe Predin Badža, a fiatalok sport és kulturális tevékenységével foglalkozó intézményének igazgatója köteles betartatni a Vajdasági Közegészségügyi Intézet és az illetékes hatóságok kültéri medencékre vonatkozó ajánlásait.

A törzskar Óbecse község Közigazgatásának Várostervezési, Építőipari, Kommunális, Közlekedési és Felügyeleti Osztályát fokozott felügyeletre kötelezi, illetve felszólítja a polgárokat, hogy tartsák tiszteletben az előírt védelmi intézkedéseket és ajánlásokat, és viselkedjenek felelősségteljesen, vigyázzanak saját maguk és mások egészségére is.