2024. április 19., péntek
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Győztes csapaton ne változtass!

Solskjær fiataljai (Fotó: Beta/AP)

Solskjær fiataljai (Fotó: Beta/AP)

Ole Gunnar Solskjær sorozatban negyedszer is ugyanazt a kezdő tizenegyet küldte pályára a Premier League-ben. Sokatmondó statisztika, hogy ilyen legutóbb még 2006-ban, egy bizonyos Sir Alex Ferguson irányítása alatt történt a Vörös Ördögökkel. A babaarcú gyilkos nem tévedett, a Manchester United – folytatva remek formáját – 3:0-ra győzött az Aston Villa ellen. A vendégek góljait Bruno Fernandes, Greenwood és Pogba szerezték. A manchesteriek El-pozíciója egyre biztosabb, de a Leicester sorozatos botlásai miatt a BL-t érő negyedik hely, sőt még a Chelsea bronzérmes pozíciója sem elképzelhetetlen. A 34. forduló legnagyobb meglepetését valószínűleg a Bournemouth okozta: a kiesőjelölt gól nélküli döntetlent ért el, így pontot szerzett a Tottenham ellen. A PL a csütörtök esti találkozók után egy furcsa közleményt tárt a nyilvánosság elé: a szövetség elismerte, a VAR minden egyes mérkőzésen tévedett az adott játéknapon.

Az olasz élvonalban az Inter továbbra sem talál magára. A Verona elleni párharcon Conte legénysége a hajrában bukta el a győzelmet. Az egy ponttal a Nerazzurri ugyan közelebb került a Lazióhoz, de a zsinórban kilenc győzelmet jegyző Atalanta már beelőzte a milánói gárdát.

A La Ligában a Sevilla a szünet után fordított a baszk Athletic ellen. Az andalúziai együttes nagy lépést tett a BL felé, hiszen az ötödik Villarrealhoz képest öt pontra nőtt az előnyük.

Angol bajnokság, a 34. forduló: Bournemouth–Tottenham 0:0, Everton–Southampton 1:1, Aston Villa–Manchester United 0:3. Az élcsoport: Liverpool 92, Manchester City 69, Chelsea 60, Leicester 59 pont stb. Olasz bajnokság, a 31. forduló: SPAL–Udinese 0:3, Verona–Inter 2:2. Az élcsoport: Juventus 75, Lazio 68, Atalanta 66, Inter 65 pont stb. Spanyol bajnokság, a 35. forduló: Eibar–Leganés, Mallorca–Levante 2:0, Athletic–Sevilla 1:2. Az élcsoport: Real Madrid (–1) 77, Barcelona 76, Atlético 63, Sevilla 63 pont stb.