2024. április 26., péntek

Leukémia után a parketten

Több mint egy évvel leukémiadiagnózisa után újra csapatedzésen vett részt Gereben Lívia. A Szekszárd játékosa az M1-nek elmondta, legutóbbi kontrollvizsgálatán jó híreket kapott, így boldogan érkezett a nemzeti együtteshez. Nagyon izgatott voltam, alig tudtam aludni, már nagyon vártam erre, hisz több mint egy éve nem találkoztam a lányok kilencven százalékával” – fogalmazott a 20 éves Gereben, aki hangsúlyozta, a kosárlabda, a csapatedzés is nagyon hiányzott neki, társai örömmel fogadták, és pozitívak voltak az első benyomásai. „Olyan, mintha hazajöttem volna” – tette hozzá.

A bedobó tavaly kemoterápiás kezeléseket kapott, majd októberben csontvelő-transzplantáción esett át. Azóta családi környezetben, Kecskeméten gyógyult. Kiemelte, egyénileg edzett otthon az elmúlt időszakban. Gereben felépüléséről a FIBA hivatalos honlapján emlékezett meg, az év egyik legpozitívabb eseményének nevezve.

Játékosok uniója az ABA-ligában

Megalakult a regionális ABA-liga játékosi uniója. A belgrádi központú nonprofit szervezet két alapítója a Partizant erősítő Rade Zagorac és az OKK Beogradban játszó Nenad Miljenović. A VOICE nevet viselő szervezet célja a liga játékosainak érdekvédelme, valamint státuszuk és lehetőségeik javítása lesz, a tervek között szerepelnek különféle tájékoztató szemináriumok is. A VOICE-nak igazgatója, közgyűlése és bizottsága is lesz, utóbbiba minden egyes ABA-ligás csapatból delegálnak tagot.