2024. március 29., péntek
KORONAVÍRUS

195 beteg a Vajdasági Klinikai Központban

Novi Pazarban az elmúlt éjjel 10 személy hunyt el koronavírus-fertőzés következtében

A Vajdasági Klinikai Központban 195 beteget ápolnak koronavírus-fertőzés miatt, közülük 13-an vannak lélegeztetőgépen – adta hírül az intézmény. Legtöbb páciens újvidéki, de Verbászról és Szabadkáról is érkeztek az intézménybe. A koronavírus terjedésének megfékezése érdekében a klinikai központ emlékeztet a védőintézkedések betartásának fontosságára, a szájmaszk viselésérére, a kellő távolság betartására, valamint a kézmosás és fertőtlenítés fontosságára.

Országos viszonylatban Novi Pazarban tűnik a legsúlyosabbnak a helyzet, az elmúlt éjjel 10 személy hunyt el a koronavírus-fertőzés következtében.

Belgrádban – ahol a legtöbb fertőzést jegyzik továbbra is –, mától életbe léptek a szigorított óvintézkedések. Több új COVID-kórház nyílt az ország területén, ahol a belgrádi pácienseket is kezelik, tekintettel arra, hogy a kapacitás ott megtelt.

Nyugat-Bácskában is növekszik a fertőzések száma, többek között a zombori kórház hat egészségügyi dolgozója is megfertőződött. A kórház COVID-osztályán július 6-ától máig 10 koronavírussal fertőzött pácienst helyztek el.

215 tesztelt páciens közül éjfélig Šumadijában 73 esetben lett pozitív az eredmény, ebből 56 Kragujevacon. A járvány kitörése óta ebben az országrészben 858 fertőzést jegyeztek fel, ami közül nem kevesebb mint 700-at Kragujevacon. A városban jelenleg 86 beteget kezelnek kórházban, öten lélegeztetőberendezésen vannak.

A leskovaci közkórházban 117 koronavírus-fertőzöttet kezelnek, közülük 20-at csütörtökön vettek fel. A kórház igazgatója szerint a helyzet most rosszabb, mint négy hónappal ezelőtt.