2024. április 25., csütörtök

Egy összegben érkezik a nyugdíj

A nyugdíjasok ebben a hónapban is egyszerre kapják meg az egész havi járandóságukat, tehát a júniusi nyugdíj mindkét részét – közölte a Pénzügyminisztérium. Gyakorlatilag tehát ezúttal is a rendkívüli helyzet idején bevezetett kifizetési módot alkalmazzák. Mint emlékezetes, először a márciusi nyugdíj érkezett egy összegben, április 10-én.

Azoknak a munkásnyugdíjasoknak, akik folyószámlára kapják a pénzt, pénteken, július 10-én átutalták az ellátmányt (a legtöbb bank, akárcsak eddig, már 9-én jelezte, hogy felvehető a nyugdíj). A postán hétfőn, 13-án vehetik fel a járandóságot, s ugyancsak hétfőn kezdik meg a postások is a kézbesítést – tudatta honlapján a Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap.

Az önálló vállalkozói tevékenység alapján járó nyugdíj kifizetése július 2-án kezdődött, és a hónap első napjaiban úgyszintén kifizették a katonai, valamint a földművesnyugdíjakat.

Július 10-én kezdték a befizetéseket azoknak a Szerbiában nyugdíjjogosultságot szerzett személyeknek, akik más jugoszláv utódállamok területén élnek.